Bliksem en waterbedden: een veilige combinatie?

blog-bliksem-en-waterbedden-een-veilige-combinatie

Een natuurramp kan iedereen overkomen. Herinner u de storm eind augustus in West-Vlaanderen, waarbij het huis van regisseur Jan Verheyen zo goed als helemaal vernietigd werd. De media stonden er dagenlang vol mee. Ook hevige onweders kunnen tot heel wat schade leiden wanneer de bliksem op een woning invalt.

 

Op aarde zijn er voortdurend zo’n 2.000 onweersbuien actief. Elke seconde bliksemt het ongeveer 50 tot 100 keer op onze planeet. Maar wist u dat bliksem niet altijd inslaat op het hoogste punt? Pas op het laatste moment, enkele tientallen meters boven de aarde, zoekt de bliksem naar een plaats om in te slaan. En dat is het liefst op een goede geleider zoals metaal of water.

 

Bliksem met watervrees

Toch slaat de bliksem zelden in boven de zee. Volgens onderzoek van de Nasa gebeuren maar liefst 98% van de blikseminslagen boven land. En dat terwijl meer dan twee derde van de aardoppervlakte bedekt is met water. Zou de bliksem bang zijn van water? Heeft de dondergod Thor watervrees? De zeedieren zijn alvast goed beschermd tegen de bliksem.

 

Veilig een bad nemen

Maar hoe zit het als u een bad neemt terwijl het buiten volop aan het bliksemen is? Volgens weerman Frank Deboosere kunt u dan beter geen bad of douche nemen. Het doe-centrum Technopolis vermeldt dan weer dat die gedachte achterhaald is. Een overblijfsel uit de tijd dat badkuipen van metaal waren. De meningen zijn duidelijk nog verdeeld. Al zijn beiden het er over eens dat u tijdens een onweer best de metalen waterleidingen niet aanraakt.

 

Slapen met een gerust hart

En wat als u een waterbed heeft? Moet u uw nachtrust laten voor wat het is en in de zetel gaan liggen? Nee hoor, u kunt gerust op uw beide oren slapen. Het water van uw bed zit namelijk veilig in een kunststoffen zak. Helemaal geïsoleerd van de rest van uw woning. Kruip dus met een gerust hart uw waterbed in en trek het deken maar gezellig over uw oren. Voor u het weet, is het onweer voorbij.

 

Wil jij alles te weten komen over de voordelen van waterbedden? Download dan nu het gratis e-book ‘Het ABC van het waterbed’.

 

ebook-het-abc-van-het-waterbed

Deel artikel