Een boxspring kiezen: 5 handige tips.

Een boxspring kiezen doe je allereerst bij een slaapspeciaalzaak. Alleen daar krijg je het broodnodige advies van een slaapadviseur die weet waarover hij praat. Een kwaliteitsvolle boxspring vraagt toch een aanzienlijke investering. Wij raden aan om stapsgewijs onderstaande vijf tips te volgen voor het kiezen van de optimale boxspring. Wanneer jouw boxspring aan elk van de vijf criteria voldoet, dan heb je de perfecte keuze gemaakt. We zetten de vijf tips ook in volgorde van belangrijkheid, zoals wij dit als slaapadviseur ervaren.

 

  1. Ergonomie

Net als alle overige onderdelen van een bed – matras, hoofdkussen,… – vormt een boxspring een essentieel onderdeel van ergonomisch slaapcomfort. Een boxspring moet het lichaam een aangepaste ondersteuning geven.

Dit betekent dat de boxspring – opgebouwd uit pocketveren – moet bestaan uit verschillende comfortzones, zodat elk lichaamsonderdeel een aangepaste ondersteuning krijgt. Daarbij onderscheiden we volgende lichaamsdelen: hoofd, schouder, lenden en heup.

 

  1. De kwaliteit

In principe koop je een boxspring voor het leven. Jammer genoeg bestaan er boxsprings op de markt die wel ergonomisch in orde zijn, maar niet voldoende kwalitatief zijn voor een levenslange duurzaamheid.

Een belangrijke kwaliteitscriterium is de stevige opbouw van het onderstel met een massieve kader. De pocketveren moeten thermisch gehard zijn zodat ze hun veerkracht niet na enkele jaren al verliezen.

 

  1. Het uitzicht

Wanneer de ergonomie en de kwaliteit goed zitten, dan mag het oog ook wat hebben. Je boxspring kan naar wens worden afgewerkt met een prachtig hoofdbord, een aangepaste stoffering,… De keuzemogelijkheden qua styling van je boxspring zijn vrijwel eindeloos, zodat de gekozen boxspring gegarandeerd past in de interieurstijl van je slaapkamer.

 

  1. Praktisch

Hoe groot moet de boxspring zijn zodat deze perfect in je slaapkamer past? Wat is de ideale hoogte van het hoofdbord? Welke lengte is voor het bed nodig? Welke breedte? Ook hier mag je weer rekenen op deskundig advies. Niets is zo vervelend als een te groot bed in je slaapkamer, datzelfde geldt voor een te klein bed. Standaard adviseren wij – bij voldoende ruimte – voor twee personen een bed van 1,80 meter breedte op 2 meter lengte.

 

  1. Comfort

De laatste stap voor het kiezen van de perfecte boxspring is het bepalen van het comfortniveau. Zo biedt een verstelbare boxspring extra gebruiksgemak om een boek te lezen in bed, naar televisie te kijken, te genieten van een ontbijt op bed,… Denk goed na over de beslissing om al dan niet een gemotoriseerde verstelbare boxspring te nemen, want je kan later de klok niet terugdraaien. In principe investeer je slechts één keer je hele leven in een kwaliteitsvolle boxspring.

 

Wil jij begeleiding bij het kiezen van de ideale boxspring? Kom zeker langs bij Droomcomfort. Onze slaapadviseurs maken alle tijd voor je vrij.

# Tags: Boxspring

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak