Een boxspring kopen, waar moet ik opletten?

Wil je een boxspring kopen? Dan moet je opletten voor een aantal zaken. In deze blog bespreken we de belangrijkste aandachtspunten voor het aankopen van een boxspring. In de winkel lijkt de ene boxspring op de andere, maar er bestaan tal van kwaliteitsverschillen. Deze komen jammer genoeg meestal pas tot uiting wanneer de boxspring al in je slaapkamer staat. De ergonomische kwaliteiten van een boxspring zie je niet, maar moet je zelf voelen. We reiken vijf punten aan waarvoor je moet opletten bij het kopen van een boxspring.

 

  1. Wat is de ergonomische kwaliteit van de boxspring?

Het allerbelangrijkste van je bed is de ergonomie. Alleen in een ergonomisch bed kan je heerlijk en gezond slapen. Voor een boxspring betekent dit dat je lichaam een aangepaste ondersteuning krijgt via comfortzones. Dit houdt in dat je lichaam van je boxspring extra ondersteuning krijgt ter hoogte van je hoofd en je lenden. Daarnaast is de boxspring zachter ter hoogte van de schouders en het bekkengedeelte.

 

  1. Welke kwaliteit haal je in huis?

Wanneer je levenslang van je investering in een boxspring wil genieten, dan is het belangrijk om te kiezen voor topkwaliteit. Van groot belang is de stevigheid van het onderstel. Daarom adviseren wij steeds een massieve kader. Ook de pocketveren moeten thermisch gehard zijn. Anders verliezen ze heel snel hun veerkracht. Samengevat: wanneer je kiest voor een Belgische boxspring, dan ben je zeker van de kwaliteit. Kies je voor een import boxspring, dan loop je een groot risico op een mindere kwaliteit.

 

  1. Wat vind je mooi?

In een derde stap bepaal je het uitzicht van je boxspring. Vrijwel alles is mogelijk qua stoffering en garnering. Ook voor het hoofdbord heb je een vrijwel eindeloze keuze. Zo krijg je de kans om je boxspring volledig af te stemmen op het interieur van je slaapkamer.

 

  1. Welke afmetingen zijn ideaal voor jouw boxspring?

Een boxspring is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De standaardlengte bedraagt 2 meter. Voor grote mensen behoort langer ook tot de opties. Voor de breedte kiezen de meeste mensen een boxspring van 1,80 meter. Dit formaat past het best in een standaard slaapkamer. Wanneer dit formaat te groot is voor je slaapkamer, is een formaat van 1,40 of 1,60 meter breed ook mogelijk.

  1. Wil je een verstelbare boxspring?

Hou je van extra comfort? Kies dan voor een automatisch verstelbare boxspring. Zo kan je comfortabel in je bed een boek lezen of televisie kijken. Misschien serveert je echtgenoot zelfs een ontbijt op bed?

 

Een boxspring kopen? Onze slaapadviseurs vertellen waarvoor je moet opletten. Kom zeker langs bij Droomcomfort.

# Tags: Boxspring

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak