Een boxspring of lattenbodem: wat moet ik kiezen?

Wanneer mensen willen investeren in hun slaapcomfort, dan staan ze vaak voor de fundamentele beslissing of ze nu best een lattenbodem of een boxspring kiezen. In deze blog gaan we dieper in op dit belangrijk dilemma en geven we een genuanceerd advies.

Wanneer je voor het allerhoogste comfort gaat, dan moet je een boxspring kiezen. Let wel, je moet dan wel een boxspring nemen met de juiste eigenschappen. Wanneer je een bestaand bed hebt, dan biedt ook een lattenbodem de juiste ondersteuning. In dat geval moet je kiezen voor een lattenbodem met gelaagd, massief hout en rubberen ophangingen van de hoogste kwaliteit.

 

Belang van levensduur

Wanneer je een kwaliteitsvolle lattenbodem combineert met een matras met comfortzones, dan maak je vast en zeker een goede keuze. Je mag dan rekenen op een zorgeloos levensduur van vijftien jaar.

Met een boxspring kan je op vlak van ergonomie evenwel nog een stapje verder gaan, op voorwaarde dat je kiest voor een boxspring met een stevige massieve kader. Dit massieve frame is noodzakelijk om de lange levensduur van de boxspring te garanderen.

 

Geharde pocketveren maken het verschil

Een boxspring is alleen ergonomisch beter in vergelijking met een lattenbodem als je kiest voor thermisch geharde pocketveren. Wanneer je Bonellveren neemt, dan biedt een boxspring geen ergonomische meerwaarde. Bonellveren hangen aan elkaar vast en bieden steun over de volledige lengte, vergelijkbaar met de planken van een lattenbodem.

Geharde pocketveren daarentegen steunen je lichaam individueel. Elke veer zit in een apart zakje en biedt individueel de juiste ondersteuning. Des te individueler de matras wordt ondersteund, des te beter. Bij een lattenbodem wordt de steun over de volledige breedte van de lat verdeeld.

 

De conclusies

  • Bij een nieuw bed

Wanneer je dus een totaal nieuw bed koopt, dan komen veel mensen uit bij een boxspring met geharde pocketveren. Een boxspring heeft bovendien het voordeel dat dit prachtig kan worden afgewerkt met een passende stof, een mooie lederlook en een stijlvol hoofdbord.

  • Bij een bestaand bed

Wanneer je je bestaande bed wilt behouden, dan kan je perfect kiezen voor een lattenbodem. Als je topkwaliteit neemt, dan benaderen deze lattenbodems sterk het ergonomisch comfort van een boxspring. Het inbouwen van een boxspring wordt dan weer zelden gedaan, maar het is wel mogelijk natuurlijk.

Bij Droomcomfort vind je zowel kwaliteitsvolle lattenbodems als boxsprings. Onze slaapadviseurs vertellen je er graag meer over.

# Tags: Boxspring, lattenbodem

Deel artikel