De vooroordelen over waterbedden ontkracht.

 

Door de povere kwaliteit van waterbedden uit het verleden of minderwaardig materiaal, kampen waterbedden met heel wat vooroordelen. Dit is bijzonder jammer, want een waterbed is dé beste manier om ergonomisch te slapen. We ontkrachten de belangrijkste vooroordelen met enkele feiten.

 

1. Een waterbed wiebelt.

Dit was bij de eerste generaties waterbedden inderdaad het geval, maar geldt nu niet meer. Een kwaliteitsvol hedendaags waterbed beschikt over de nodige ingebouwde stabilisatoren. Deze zorgen ervoor dat uw lichaam zonder wiebelen toch van de nodige ondersteuning geniet. Elke lichaamszone krijgt exact de juiste ondersteuning.

 

2. Een waterbed gaat snel stuk.

Een waterbed weegt al snel 700 kilogram waardoor u inderdaad best kiest voor kwaliteit en vakmanschap. Wie dit doet, hoeft geen angst te hebben. Met een waterbed van minderwaardige kwaliteit loopt u inderdaad het risico op verzakkingen en scheuren.

Kies daarom altijd voor een speciaalzaak. Naast de standaard vijf jaar fabrieksgarantie kunt u bij een gespecialiseerde winkel voor de volledige levensduur van het waterbed terecht met vragen of problemen.

Een waterbed heeft bovendien een veel langere levensduur dan een traditionele matras. Zo kunt u een matras onmogelijk uitwassen waardoor u deze om hygiënische redenen best na tien jaar vervangt.

Een waterbed kunt u eenvoudig reinigen met een vinylcleaner. Dit neemt elke twee maanden vijf tot tien minuutjes van uw tijd in beslag. Dit maakt dat een waterbed een levensduur heeft die vijftig procent hoger ligt dan deze van een traditionele matras.

 

3. Een waterbed kost veel aan onderhoud.

Dit klopt niet. Twee keer per jaar moet u een conditioner toevoegen aan uw waterbed. Deze vloeistof zorgt ervoor dat het water in optimale conditie blijft. Deze conditioner kost per vulbeurt 13 euro. Als klant van Droomcomfort ontvangt u telkens een mail waarbij we u hieraan herinneren.

 

Meer weten over de voordelen van een waterbed? Download dan nu het gratis ebook ‘Het ABC van het waterbed’.

 

ebook-het-abc-van-het-waterbed

Deel artikel