Een matras die je harder en zachter kan maken: bestaat dat?

matras-die-je-harder-en-zachter-kan-maken

Ook in de slaapwereld wordt er voortdurend geïnnoveerd. Deze innovaties staan telkens volledig ten dienste van een optimale ergonomie, waarbij een natuurlijke slaaphouding met een rechte ruggengraat garant staat voor een heerlijke nachtrust. De volgende innovatie in een lange rij van de Belgische beddenfabrikant Kreamat is de ontwikkeling van een druksysteem in de matras.

Een goede matras biedt je lichaam de juiste ondersteuning voor elke zone. Zo hebben je schouders, je lenden en je heupen de juiste ondersteuning nodig. Aangezien elk lichaam anders is, moet ook elke matras voor elke zone aangepaste steun kunnen geven. Tot op heden was dat evenwel niet zo evident.  Een matras bestond wel uit verschillende comfortzones, maar deze waren niet individueel afgesteld op de noden van de individuele persoon.

Nieuwe matras, onderstel behouden

Kreamat zocht en vond een oplossing voor mensen die wel een andere matras willen, maar nog een goed onderstel (boxspring of lattenbodem) hebben zodat ze niet moeten kiezen voor de andere innovatie slapen à la carte. Het gaat hier over een kwaliteitsvolle matras van 30 à 35 centimeter met geharde pocketveren en aan de buitenzijde afgewerkt met natuurlatex.

Matras op maat afstellen

De matras heeft evenwel aan de binnenzijde een regelbaar druksysteem ter hoogte van de heup en de lenden. Zo is het perfect mogelijk om voor elk individu de druk op maat af te stellen. Omdat iemands gewicht geen stabiel gegeven is maar kan evolueren doorheen de jaren, biedt deze matras de mogelijkheid om bij te sturen. Wordt iemand zwaarder? Dan kan er meer tegendruk en dus ondersteuning geboden worden om de ruggengraat in een rechte lijn te houden.

Voor elke partner afstelbaar

Deze unieke matrassen zijn verkrijgbaar in breedtes van 80, 90 of 100 centimeter. In een dubbelbed kan voor elke partner de matras individueel worden afgesteld volgens de eigen specifieke voorkeuren en noden. Beide matrassen kunnen eenvoudig verbonden worden met een rits of een topper.

Meer weten over de mogelijkheden van een ‘regelbare’ matras? Kom voor een demonstratie langs bij Droomcomfort.

 

# Tags: ergonomische matras, Kreamat, matras met druksysteem, Slapen à la carte

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak