Een ergonomisch bed voor de ideale nachtrust.

ergonomisch bed

Een ergonomisch bed is niet alleen goed voor je lichaam, het staat ook garant voor een uitstekende nachtrust. Wat voor jou persoonlijk een ergonomisch bed is, kan voor iemand anders dat helemaal niet zijn. Elk ergonomisch bed is daarom een persoonlijk verhaal waarbij boxspring of lattenbodem, matras én hoofdkussen perfect op elkaar worden afgestemd. Voor we beginnen aan toelichting over deze heilige Drievuldigheid geven we nog twee tips. Tip 1: vermijd alles wat synthetisch is in je bed en kies voor natuurlijke materialen. Tip 2: voor een echt ergonomisch bed kan je altijd terecht bij een slaapspeciaalzaak waar je stap voor stap begeleid wordt door een slaapdeskundige.

 

Een ergonomisch bed bestaat uit drie elementen die elk jouw lichaam op de juiste manier ondersteunen. Wanneer één van deze drie elementen ondermaatse ondersteuning biedt, dan spreken we niet meer van een ergonomisch bed.

 

  1. Lattenbodem of boxspring

Het ergonomisch comfort van jouw bed begint bij het onderstel. Dit kan zowel een lattenbodem – perfect voor het plaatsen in een bestaande bedkader – ofwel een boxspring zijn. In beide gevallen moet je kiezen voor de nodige aangepaste comfortzones ter hoogte van hoofd, schouders, lenden en bekken.

 

  1. Natuurlijke matras met comfortzones

Een volgend element van een ergonomisch bed is de matras. Wanneer de onderliggende boxspring of lattenbodem comfortzones heeft, moet dit uiteraard doorgetrokken worden naar de matras.

 

Voor de matras adviseren we één van volgende types: pocketveren, micropocketveren, natuurlatex (Innergetic), traagschuim of een waterbed. Al deze matrassen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en garanderen vele jaren lang de nodige veerkracht en elasticiteit. Daarnaast zijn natuurlijke materialen ideaal voor het verwerken van het transpiratievocht. Ook hier kies je best voor Belgische topkwaliteit.

 

  1. Hoofdkussen

De laatste stap bij het kiezen van een ergonomisch bed is een aangepast en bijpassend hoofdkussen. Bij een matras met comfortzones kies je best niet voor een traditioneel vierkant hoofdkussen van zestig op zestig centimeter. Anders ligt de onderzijde van je kussen in de weg van de zachte schouderzone. In dat geval neem je bij voorkeur een formaat van veertig op zestig centimeter.

 

Ook voor de materialen vermijd je best synthetische oplossingen. Natuurlatex, viscolatex met natuurlijke oliën, dons,… komen zeker in aanmerking. Persoonlijk aanvoelen en het budget spelen voor het materiaal van je hoofdkussen een grote rol.

 

Conclusie

Een ergonomisch bed is het resultaat van het samenspel tussen onderstel, matras en hoofdkussen. Om de ideale configuratie te bereiken, heb je nood aan gespecialiseerd advies van een slaapspeciaalzaak.

 

Het meest ergonomisch bed is uiteraard een bed op maat? Download hier onze e-book met de vier troeven van ‘slapen à la carte’.

 

Droom jij van een ergonomisch bed voor de ideale nachtrust? Kom zeker langs bij Droomcomfort. Onze slaapadviseurs maken alle tijd voor je vrij.

# Tags: bed, ergonomisch, nachtrust

Deel artikel