Ergonomische matrassen voor de perfecte slaaphouding

Welke ergonomische matrassen garanderen de perfecte slaaphouding? Deze vraagt valt niet op 1,2,3 te beantwoorden. Ieder persoon heeft een ander lichaam, waardoor de perfecte ergonomische matras voor iedereen verschilt. In deze blog lichten we je toe welke types van matrassen de nodige ergonomie garanderen, mits je het juiste advies krijgt in een slaapspeciaalzaak.

 

Welke matrastypes zijn ergonomisch?

Wanneer je kijkt naar de mogelijke ergonomische matrassen, dan is het duidelijk dat er niet één type matras bestaat die voldoet. De afgelopen decennia werden er verschillende soorten matrassen ontwikkeld, die de nodige ergonomie kunnen garanderen. Volgens onze expertise maak je met onderstaande matrassoorten altijd een goede keuze:

  • Pocketveren
  • Micropocketveren
  • Natuurlatex, zoals een Innergetic matras
  • Traagschuim
  • Waterbed

 

Al deze matrassen zijn voldoende ergonomisch, mits je kiest voor topkwaliteit, liefst Belgisch. Dit betekent dat de matrassen moeten gemaakt zijn van 100% natuurlijke materialen. Synthetische materialen zijn daarbij uit den boze. Deze zorgen niet voor de vereiste elasticiteit en veerkracht. Bovendien zijn ze niet geschikt voor het verwerken van het transpiratievocht.

 

Voor pocketveren en micropocketveren is het belangrijk om te controleren dat het gaat om thermisch geharde veren. Is dat niet het geval, dan verliezen de veren al zeer snel hun veerkracht. De bovenafwerking van een matras met pocketveren, moet bestaan uit een natuurlijk materiaal zoals natuurlatex.

 

Comfortzones zijn een noodzaak voor ergonomische matrassen

Een tweede vereiste voor ergonomische matrassen zijn de aanwezigheid van comfortzones. Om je lichaam optimaal te dragen, heeft elk lichaamsdeel een andere ondersteuning nodig. Zo onderscheiden we comfortzones met aangepaste ondersteuning voor hoofd, schouders, lenden en bekken. Dankzij deze comfortzones ligt je ruggengraat recht tijdens het slapen, een absolute vereiste om van een ergonomische matras te spreken.

 

Wat is jouw persoonlijke voorkeur?

Een laatste belangrijk criterium is jouw persoonlijke voorkeur. Ga daarom langs bij een slaapspeciaalzaak waar je de verschillende matrastypes en de verschillende materialen kan uitproberen. Je krijgt er alle tijd en de nodige deskundige toelichting. Tijdens het uitproberen ontdek je welke hardheid van de matras bij jou het beste past: soft, medium, firm of extra firm. Het spreekt voor zich dat ook je lichaamsgewicht bij deze keuze een rol speelt.

 

Let op: om ergonomisch te slapen is niet alleen de matras van groot belang. Ook het onderstel – boxspring of lattenbodem – én het hoofdkussen  moeten maximaal op jouw lichaam afgestemd worden. Vraag hiervoor advies bij een specialist.

 

Wil je de wetenschappelijk meest ergonomische matras voor jouw lichaam? Download hier onze e-book met de vier troeven van ‘slapen à la carte’.

 

 

Op zoek naar ergonomische matrassen voor de perfecte slaaphouding? Kom zeker langs bij Droomcomfort. Onze slaapadviseurs maken alle tijd voor je vrij.

# Tags: ergonomische matras, slaaphouding

Deel artikel