Hoe evalueer je de prijs van een goed bed?

Hoe evalueer je de prijs van een bed?

Welk bedrag heb je over voor je levenscomfort? Dit vormt de centrale vraag bij het evalueren van de prijs van een goed bed. Daarbij is het vooral belangrijk om verder te kijken dan het prijskaartje alleen. Wij geven in deze blog een redenering die je kan toepassen voor elke belangrijke investering.

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

Voor veel mensen is het terecht niet eenvoudig om de prijs en de kwaliteit van een aankoop correct in te schatten. Uiteraard begint alles bij het beschikbare budget. Dit vormt de absolute bovengrens. De volgende vraag is: ‘hoeveel ben ik bereid te investeren?’. Voor een bed geldt concreet de vraag: ‘hoeveel is een goede nachtrust mij waard?’.

Hoeveel kost een kwaliteitsbed?

Een individueel aangepast slaapsysteem – waarbij een comfortabele nachtrust gegarandeerd is – kost tot 5.000 euro. Dit bedrag lijkt veel, maar je evalueert het best op deze manier. Dankzij de goede kwaliteit mag je er van uitgaan dat je minstens 15 jaar van je nieuwe bed kan genieten. Daarvoor deel je de basisinvestering van 5.000 euro door 15 jaar. Je bed kost je dus 333 euro per jaar. Wanneer we dit herrekenen naar de kost per maand, dan komen we op 27 euro uit. Per nacht is dit 0,92 eurocent. Er zijn veel zaken in het leven veel duurder dan dit…

Wat is de nachtprijs van een ‘goedkoop’ bed?

We passen dezelfde rekensom toe op een bed van lagere kwaliteit. We nemen daarvoor een bed van 1.500 euro dat je gekocht hebt bij een discountketen. Door de lagere kwaliteit van materialen, mag je slechts rekenen op een levensduur van 7 jaar. Hierdoor komt de prijs per nacht uit op 59 eurocent.

Je bespaart per nacht dus exact 23 eurocent door te kiezen voor het goedkope bed in vergelijking met het kwaliteitsvolle bed. Je hebt voor deze minieme besparing wel het grote nadeel dat je niet comfortabel slaapt…. Is het dat jou waard?

Mensen die correct redeneren, kijken dus niet alleen naar de basisinvestering. Ze beoordelen de kost in relatie tot de verwachte levensduur én brengen ook de toegevoegde waarde van de extra investering in rekening.

Wat is de prijs van een goed bed?   

Wanneer we kijken naar de Belgische kwaliteitsvolle slaapsystemen met betrouwbare materialen, dan mag je niet lager gaan dan 2.000 euro. Onder dit bedrag is het onmogelijk om een kwaliteitsbed aan te kopen. Boxsprings die je voor 500, 1.000 of 1.500 euro bij een discountketen vindt, zijn gegarandeerd van minderwaardige kwaliteit.

Wil je zeker zijn van een kwaliteitsvol bed aan een correcte prijs? Kom dan vrijblijvend langs bij Droomcomfort.

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak