Hoe groot moet een donsdeken zijn?

Niets is zo vervelend dan een te smal of een te kort donsdeken. Nu steeds meer mensen kiezen voor een dubbelbed van een 1,8 meter breed op 2 meter lang is het van groot belang om ook een aangepast donsdeken aan te schaffen. In het andere geval riskeer je vervelende nachtelijke trekpartijen. En dan weet je nooit wie er aan het langste eind trekt…

 De standaardbreedte voor dubbelbedden bedroeg in het verleden 1,60 of zelfs 1,40 meter. Mensen sliepen vroeger dichter tegen elkaar. Vandaag de dag kiezen veel koppels voor extra ruimte en nemen ze een bed van 1,80 meter breed.

De standaardmaat van donsdekken is evenwel nog niet aangepast. Wanneer je dus een donsdeken koopt in een meubelzaak of in een niet-gespecialiseerde beddenwinkel, dan riskeer je voor een bed van 1,80 meter een te smal donsdeken van 2,40 meter breed op 2,2 meter lang te kopen. Je doet er dus goed aan om langs te gaan in een slaapspeciaalzaak waar je correct advies krijgt.

De ideale maat voor een bed van 1,80 meter?

De ideale maat is een donsdeken van 2,60 meter breed op 2,20 meter. Dit lijkt op het eerste zicht breed, maar je moet rekenen dat je er met twee personen onder ligt. Bovendien moet een donsdeken langs de zijkanten van het bed voldoende kunnen afhangen.

Voor de meerkost moet je een breder donsdeken alvast niet laten. Deze is te verwaarlozen als je dit vergelijkt met de investering in een comfortabel bed van 1,80 meter breed. Ook voor de lengte heb je nood aan voldoende marge, waardoor de standaardlengte 2,20 meter bedraagt.

Wat bij een eenpersoonsbed?

Een standaard eenpersoonsbed meet 90 centimeter. De standaardmaat voor het donsdeken meet 1,40 meter breed op 2,2 meter lang.

Meer weten over donsdekens? Kom langs bij Droomcomfort. Als slaapadviseur maken wij alle tijd voor je vrij.

# Tags: donsdeken

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak