Hoe kiest u een goede kindermatras?

blog-hoe-kiest-u-best-een-goede-kindermatras

 

Kinderen klagen zelden over rugpijn, waardoor het kiezen van een goede kindermatras vaak minder aandacht krijgt. Toch is en blijft het voor hun welzijn en gezondheid belangrijk om hier even stil bij te staan.

 

Kinderen wegen heel wat minder waardoor ze ook minder druk uitoefenen op hun matras. Voor hen is het vooral belangrijk om een matras te kiezen die voldoende luchtdoorlatend is.

 

Deze open eigenschap van een matras garandeert dat het transpiratievocht niet opstapelt – met op termijn schimmelvorming tot gevolg – maar efficiënt via verdamping wordt afgevoerd.

 

Goede materialen hiervoor zijn koudschuim en natuurlatex. Deze hebben een open structuur. Ook pocketveren zijn mogelijk voor kinderen.

 

Voor baby’s en kleine kinderen

Voor baby’s en kleinere kinderen is Aerosleep aangewezen. Dit systeem zorgt ervoor dat er onder de matrashoes een luchtlaag circuleert. Wanneer uw kindjes op hun buikje en neusje slapen blijft er altijd verse lucht beschikbaar voor de ademhaling. Deze toepassing voorkomt wiegendood.

 

Anti-allergische hoes

Om de eitjes van de huisstofmijt te neutraliseren, adviseren we een anti-allergische hoes voor de matras.

 

Comfortzones?

Vanaf tien jaar valt het te overwegen om voor uw kind een matras aan te kopen met ergonomische comfortzones. Deze zones zorgen ervoor dat elk lichaamsdeel de juiste ondersteuning krijgt.

 

Zo bestaan er kindermatrassen met drie tot vijf aangepaste zones, in plaats van de zeven zones die normaal in matrassen voor volwassenen verwerkt worden.

 

Op zoek naar een goede kindermatras? Kom naar Droomcomfort. Wij selecteren samen met u de juiste kindermatras, afhankelijk van uw budget.

 

Deel artikel