Hoe kiest u het juiste dekbed?

blog-hoe-kiest-u-het-juiste-dekbed

 

De keuze van het juiste dekbed is vaak de laatste stap bij het kiezen van een volledig slaapsysteem. In feite hebt u de keuze uit een donsdeken of een synthetisch dekbed. Tussen de twee zit een groot prijsverschil. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

Wanneer een donsdeken?

Dankzij ons klimaat is België een uitstekend ‘donsdekenland’. In de winter kan het bijzonder koud worden, tot zelfs gemiddelde dagtemperaturen van -10 graden celcius. In de winter zijn dan weer bloedhete periodes mogelijk, met temperaturen die oplopen tot 30 graden celcius en meer.

 

Een donsdeken houdt u heerlijk warm in de winter en geeft een heerlijk licht gevoel in de zomer. Het is dan wel belangrijk dat u kiest voor kwaliteitsdons, met name zuivere Siberische ganzendons. Wanneer u kiest voor minderwaardige dons, dan bevat uw deken meer pluimpjes dan dons.

 

Daarnaast moet een kwaliteitsvol donsdeken een luchtlaagsysteem bevatten, waardoor de vochtige lucht onder het donsdeken effectief wordt afgevoerd en er een aanvoer van zuivere lucht mogelijk is. Uiteraard heeft een echt kwaliteitsvol donsdeken een prijskaartje.

 

Wanneer een synthetisch deken?

Wanneer u niet wenst te investeren in een echt kwaliteitsvol donsdeken, dan kiest u best voor een synthetisch dekbed. Een kwaliteitsvol synthetisch dekbed is beter dan een minderwaardig donsdeken. Een synthetisch dekbed is een echte warmtehouder.

 

We adviseren altijd een vierseizoenendekbed. Dit dekbed bestaat uit twee delen, waardoor u in de zomer één deel kunt verwijderen. Op die manier kunt u uw dekbed het hele jaar door probleemloos gebruiken.

 

Meer weten? Kom langs bij Droomcomfort.

 

Deel artikel