Hoe kiest u het juiste hoofdkussen?

blog-hoe-het-juiste-hoofdkussen-kiezen

 

Een hoofdkussen maakt deel uit van een vast trio. Deze drie elementen bepalen of u ergonomisch en gezond slaapt of niet: het onderstel, de matras en … het hoofdkussen. U kiest uw hoofdkussen dan ook best in relatie tot de overige twee elementen.

 

De eerste vraag die een slaapexpert in een slaapspeciaalzaak stelt wanneer u voor een hoofdkussen langskomt, luidt: ‘Op welk soort bed slaapt u?’. Wanneer u nog niet slaapt op een bed dat ergonomisch is afgesteld op uw lichaam, kiest u best voor het Silvana-systeem voor het juiste hoofdkussen.

 

Volgende Silvana-vragen leiden tot het aangewezen hoofdkussen:

 

–  Welke stevigheid wenst u? Stevig of zacht?

–  Welk lichaamspostuur hebt u?

–  Wat is uw favoriete slaappositie? Op de zij of de rug?

–  Ligt uw huidige matras medium, licht of hard?

 

Voor elke situatie heeft Silvana het gepaste hoofdkussen.

 

Slaapt u wel al op een ergonomisch bed?

In dat geval is het belangrijk om het hoofdkussen hierop af te stemmen. Wanneer u bijvoorbeeld ergonomische zones in de matras heeft ter hoogte van de schouders, dan kiest u best voor een kleiner kussen. Anders ligt u te hoog en ontstaat er een holte onder de nekwervel. Een andere keuze is het soort kussen. Zo bestaan er kwaliteitskussens uit natuurlatex, viscolatex, dons, synthetische materialen,… Een slaapexpert informeert u graag over de voordelen van elke materiaalsoort.

 

Altijd uitproberen!

Het is bijzonder belangrijk om elk potentieel kussen grondig uit te proberen. Test zeker drie tot zes kussens uit en evalueer welk kussen het beste aanvoelt. Het kussen dat uw slaapexpert adviseert én dat het best aanvoelt, vormt uw uiteindelijke keuze.

 

Ontdek hier alles over de hoofdkussens bij Droomcomfort.

Deel artikel