Hoe kiest u het perfecte hoofdkussen?

blog-hoe-kiest-u-het-perfecte-hoofdkussen

 

Een hoofdkussen kiezen, is zeer belangrijk voor een goede nachtrust. Een hoofdkussen moet aangenaam liggen en voor de nodige ondersteuning zorgen. Er bestaan tal van verschillende merken, neksteunen en verschillende vormen.

 

Een eerste belangrijke keuze is de afmeting. Vele kussens meten 60 op 60 centimeter, andere hoofdkussens zijn 40 op 60 centimeter groot. Een kussen van 40 op 60 centimeter is perfect voor matrassen met verschillende comfortzones.

 

Bij een matras met comfortzones

Als u bij een matras met comfortzones een te groot kussen neemt, ligt het kussen over de comfortzone voor de schouders en verliest dit zijn nut. Eigenlijk hoeft een kussen nooit zo groot te zijn als 60 op 60 centimeter. Dit past evenwel mooier in de kussensloop, waardoor dit voor veel mensen toch het standaardformaat blijft.

 

Welke vulling?

Een hoofdkussen in natuurlatex is uitermate zacht en biedt toch de nodige ondersteuning. Daarbij kijkt u best wel goed naar het label dat het wel 100% natuurlatex is. Sommige minderwaardige hoofdkussen durven onder het mom van natuurlatex een hoofdkussen verkopen waar dit percentage slechts 10% bedraagt.

 

Een andere mogelijkheid is viscolatex. Dit heeft vergelijkbare eigenschappen, maar is deels synthetisch.

 

Dons als vulling biedt dan weer de mogelijkheid om heerlijk diep in te zakken. U kiest dan best wel voor 100% Siberische of Poolse ganzendons.

 

Proberen, proberen, proberen

Onze belangrijkste tip voor het vinden van het juiste hoofdkussen is proberen, proberen én proberen. U moet dit blijven doen totdat u het juiste hoofdkussen vindt.

 

Ga hiervoor naar een slaapspeciaalzaak. Slaapadviseurs staan u bij tijdens het kiezen. Zij letten ook op de ergonomie. Zo moet de holte onder het schouderblad volledig opgevuld zijn zodat uw ruggengraat tijdens het slapen perfect recht ligt.

Advies nodig bij het kiezen van uw perfecte hoofdkussen? Kom gerust eens langs bij Droomcomfort.

Deel artikel