Hoe komt het dat u na een nacht slapen toch futloos wakker wordt?

 

Dit is perfect mogelijk. In dat geval lag uw slaapkwaliteit te laag, vermoedelijk te wijten aan een slechte matras of een ander bedprobleem.

 

Veel mensen denken dat alleen de slaapkwantiteit telt. Wanneer ze acht uur geslapen hebben, begrijpen ze niet waarom ze ’s ochtends toch futloos en allesbehalve fris opstaan. Ze voelen zich als het ware zelfs minder fris dan wanneer ze ’s avonds zijn gaan slapen.

 

Onvoldoende REM-slaap

De reden is dat u onvoldoende uw REM-slaap (diepe slaap) hebt bereikt. Deze slaap is bijzonder belangrijk om voldoende uitgerust ’s ochtends op te staan. Des te meer REM-slaap, des te meer voelen we ons uitgeslapen.

 

Woelen zonder dat u het weet

Verschillende externe factoren kunnen deze REM-slaap verstoren. Zo kan het zijn dat u door een onaangepaste matras te veel drukpunten hebt of dat uw lichaam niet de juiste ondersteuning krijgt. U slaapt dan wel, maar ligt – zonder dat u het beseft – heel de nacht te woelen. Dit verhindert dat u uw REM-slaap bereikt of lang kan aanhouden.

 

Zes uur slapen in een goed bed heeft vanuit dit opzicht meer waarde voor uw lichaam dan tien uur slapen in een slecht bed.

 

De oplossing? Een beter bed! Kom daarvoor langs bij Droomcomfort. Samen zorgen we er voor dat vooral de kwaliteit van uw slaap verbetert.

 

Deel artikel