Hoe lang gaat een matras mee?

Hoe lang een matras meegaat, hangt volledig af van de kwaliteit van je matras en het correcte onderhoud. Wanneer je een kwaliteitsvolle matras koopt én deze verschillende keren per jaar omdraait, dan gaat deze matras probleemloos vele jaren mee zonder dat er verzakkingen optreden. De medische wereld adviseert evenwel om je matras voor een optimale slaaphygiëne na tien jaar gebruik te vervangen. Vanuit Droomcomfort adviseren we daarom om je matras na ongeveer twaalf jaar te vervangen door een nieuwe.

 

Wanneer spreken we over een kwaliteitsvolle matras?

Wanneer wij spreken over een kwaliteitsvolle matras, dan hebben we het in de eerste plaats over een matras met thermisch geharde micropocketveren of pocketveren. Daarnaast behoort ook een matras in natuurlatex – zoals de Innergetic matras – of traagschuim tot ons select lijstje van kwaliteitsvolle matrassen. Dit zijn telkens matrassen met natuurlijke materialen die garant staan voor de nodige elasticiteit en veerkracht.

 

Dankzij de natuurlijke materialen verwerken deze matrassen op een optimale manier het transpiratievocht. Wanneer al deze voorwaarden ingevuld zijn, dan gaat zo’n matras probleemloos vele jaren mee.

 

Het spreekt wel voor zich dat een matras regelmatig de nodige verluchting en onderhoud nodig heeft. Zo adviseren wij om je matras volledig te gebruiken door deze om drie maanden om te draaien, zowel in de lengte als de breedte.

 

Wat zegt de medische wereld?

Ook bij goed onderhoud stapelen in je matras transpiratiezouten en huidschilfers zich op. Daarom adviseert de medische wereld om na tien jaar gebruik je matras te vervangen. Ook al treedt er nog geen putvorming of verzakkingen op, je kan best tijdig, bijvoorbeeld na twaalf jaar, een nieuwe matras kopen voor een optimale slaaphygiëne. In dat geval heeft je investering in een kwaliteitsvolle matras voldoende gerendeerd.

 

Wat als je kiest voor minderwaardige kwaliteit?

Bij minderwaardige kwaliteit haal je onmogelijk een ergonomisch slaapcomfort van tien jaar. Synthetische materialen garanderen onvoldoende elasticiteit en veerkracht. Door de slechte verwerking van het transpiratievocht mag je rekenen op schimmels. Verder treedt er al zeer snel putvorming op en krijg je af te rekenen met verzakkingen.

 

Op zoek naar een kwaliteitsvolle ergonomische matras? Kom dan langs bij Droomcomfort.  Onze slaapadviseurs geven je alle nodige toelichting.

# Tags: matras

Deel artikel