Hoe lang gaat een waterbed mee?

Wie investeert in het ergonomische slaapcomfort en het genot van een waterbed, weet uiteraard graag hoe lang hij op zijn waterbed kan rekenen. De haalbare levensduur die we in deze blog naar voor schuiven, geldt uitsluitend voor kwaliteitsvolle waterbedden die een correct periodiek onderhoud krijgen. In elk geval moet je voor de juiste levensduur een onderscheid maken tussen de watermatras en het onderstel van het waterbed.

 Wanneer je kiest voor een kwaliteitsvol onderstel – het bed op zich, zeg maar – dan mag je eigenlijk uitgaan van een levenslange gebruiksduur. Het waterbed moet dan wel voldoende sterk zijn, gemaakt van duurzame materialen. Vanuit Droomcomfort werken wij met een waterbedsysteem dat aan de zijkant versterkte PVC-profielen bevat.

Levensduur watermatras

Voor een kwaliteitsvolle watermatras mag je een levensduur ambiëren van vijftien jaar. Dat is nog steeds 50% hoger dan de maximale levensduur die wordt aangeraden voor een gewone matras (10 jaar).

De levensduur van een watermatras wordt bepaald door de kwaliteit van de interne stabilisatoren. Na verloop van tijd vermindert de stabiliserende werking, waardoor je lichaam niet langer de juiste ondersteuning krijgt.

De maximale levensduur van vijftien jaar bereik je uitsluitend met een goed onderhoud. Zo is het belangrijk om twee keer per jaar het water te voeden met een conditioner. Dit product houdt het water zuiver.

Daarnaast is het belangrijk om elke twee maanden het vinyl van de watermatras te reinigen met een aangepaste vinylreiniger. Deze reiniger houdt de poriën van de matras soepel. Als de poriën van de matras gedicht worden, dan verhardt de matras en ontstaan er risico’s op kleine gaatjes.

Een watermatras vervangen

Het vervangen van een watermatras is trouwens bijzonder eenvoudig. Droomcomfort biedt hiervoor een totaalservice. Je komt naar de showroom en selecteert samen met onze slaapadviseur een nieuwe watermatras. Vervolgens komen wij langs om de bestaande matras leeg te pompen en mee te nemen. We plaatsen vervolgens de nieuwe matras.

Meer weten over waterbedden? Kom langs in de slaapspeciaalzaak Droomcomfort.

# Tags: waterbed

Deel artikel