Hoe stelt u het beddengoed voor uw ideale bed samen?

blog-hoe-beddengoed-kiezen-voor-uw-ideale-bed

 

Eens u een bed hebt gekocht, moet het natuurlijk nog volledig opgedekt worden. Wij bekijken stap voor stap de mogelijke keuzes en helpen u op weg.

 

Stap 1: de matrasbeschermer

Elke matras moet beschermd worden door een matrasbeschermer. Een matrasbeschermer houdt het vuil weg van uw matras. Het grote voordeel hiervan is dat u een matrasbeschermer eenvoudig kan verwijderen, wassen en opnieuw aanbrengen.

 

De goedkoopste standaardoplossing is het gekend Molton. Molton Stretch is handiger omdat dit eenvoudiger aan te brengen is. Een matrasbeschermer van Molton bestaat uit dikke katoen.

 

Nieuwe oplossingen zijn de matrasbeschermers van Smartsleeve. Deze combineren een ademend vermogen met extra eigenschappen zoals antiallergisch, geschikt voor transpiratie, tegen muggen, tegen incontinentie,….

 

Stap 2: het hoeslaken

Boven de matrasbeschermer komt het hoeslaken. Wij adviseren ‘elastan’. Deze katoensoort rekt mee in de lengte en de breedte. We spreken hier over 97% katoen, aangevuld met een stof die het rekken mogelijk maakt. Hoeslakens zijn verkrijgbaar in elke gewenste kleur.

 

In de winter geven flanellen hoeslakens extra warmte.

 

Stap 3: het donsdeken

Voor de donsdekens adviseren we 100% Poolse of Siberische ganzendons. Alleen dan geniet u levenslang van de geneugtes van een echt donsdeken.

 

Voor bedden van 1,4 of 1,6 meter adviseren we donsdekens met een afmeting van  2,4 meter op 2,20 m . Bij de bredere bedden van 1,8 of 2 meter, is het dekbed bij voorkeur 2,60m/2,20m.

 

Stap 4: het dekbedovertrek

Dekbedovertrekken bestaan in uiteenlopende materialen: katoen, flanel, satijnkatoen, perkalkatoen,… Elk materiaal is verkrijgbaar in uiteenlopende tinten en designs. Satijnkatoen geeft een uiterst aangenaam gevoel. Bovendien hoeft u het niet te strijken. De ideale combinatie als u het ons vraagt.

 

Stap 5: het hoofdkussen

Bij het hoofdkussen tellen vooral ergonomie en uw gevoel. Wij adviseren steeds om alle mogelijkheden uit te proberen in een slaapspeciaalzaak en u te laten begeleiden door een ervaren slaapadviseur.

 

Stap 6: gaan slapen

Nu bent u volledig klaar om heerlijk te gaan slapen.

 

Nood aan meer advies? Spring gerust eens binnen bij Droomcomfort.

 

Deel artikel