Hoe typische slaapproblemen bij vrouwen en mannen voorkomen?

Gemiddeld beschouwd kampen mannen en vrouwen door hun verschillende lichaamscurve met andere slaapproblemen. Zo zijn de schouders van mannen vaak breder en hebben vrouwen een holle onderrug. Dit vraagt dan ook om een individueel aangepast slaapsysteem voor beide partners met verschillende matrassen én onderstel.

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

Al te vaak kiezen man en vrouw voor dezelfde matras. Vermoedelijk zijn ze dan geen slaapspeciaalzaak binnengestapt waar veel belang wordt gehecht aan deskundig advies voor een optimaal slaapcomfort. Deze verkeerde keuze leidt mogelijk tot schouderklachten bij mannen en rugklachten bij vrouwen. Bovendien geeft een niet aangepast bed een verhoogd risico op nekklachten.

Nood aan verschillend slaapsysteem

Gemiddeld genomen hebben mannen en vrouwen een andere lichaamscurve. De brede schouders van mannen vragen een aangepaste densiteit van het slaapsysteem, zodat de schouders voldoende diep kunnen inzakken. De hollere onderrug van vrouwen vereist dan weer specifieke ondersteuning op dit lichaamsdeel.

Dit maakt dat mannen en vrouwen nood hebben aan een ander slaapsysteem, met in de eerste plaats dus matrassen met verschillende densiteiten en de juiste comfortzones. Een slaapsysteem bestaat evenwel niet alleen uit een matras, ook het onderstel is van belang.

En het onderstel?

Gelukkig bestaan er steeds meer slaapsystemen waarbij ook het onderstel individueel kan worden ingesteld. We denken daarbij aan de lattenbodems van het Belgische topmerk Nox. Bij deze lattenbodems is het perfect mogelijk om de schouders van mannen meer te laten inzakken, terwijl de op maat ingestelde lattenbodems vrouwen meer steun in de rug geven.

Dankzij het concept ‘Slapen à la Carte’ van Kreamat bestaat deze optie ook voor boxsprings. Na verschillende metingen van het lichaam wordt in deze formule zowel de matras als de boxspring individueel op maat van de lichaamsbouw van elke partner afgestemd.

Verschil in gewicht

Naast de andere lichaamsvormen verschillen mannen en vrouwen meestal ook in gewicht: de zwaardere man en de lichtere vrouw. Mannen boven de 80 kilogram hebben daardoor veelal nood aan een harder slaapsysteem. Voor vrouwen volstaat meestal de hardheidsgraad ‘medium’.

Droom jij van het ideale slaapsysteem? Kom langs bij Droomcomfort.

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak