Hoe vaak moet je een waterbed ontluchten?

Het ontluchten van een waterbed is bijzonder belangrijk. Om een waterbed in optimale conditie te houden, zijn drie vormen van onderhoud noodzakelijk. Zo moet je regelmatig conditioner toevoegen, je moet de watermatras regelmatig poetsen met vinylreiniger én de matras op geregelde tijdstippen ontluchten. Elk van de drie onderhoudsvormen neemt bijzonder weinig tijd in beslag, waardoor je met een minimum aan inspanningen elke nacht van heerlijk slaapcomfort kunt genieten. 

 

Wanneer wij als slaapspeciaalzaak een waterbed plaatsen, dan besteden we na het vullen zeer veel aandacht aan het ontluchten. Door vakkundig te ontluchtten, kunnen we perfect tot 99% alle lucht uit de watermatras halen.  

Als klant krijg je zelf ook een ontluchtingspompje. Enkele weken na de plaatsing is het belangrijk dat je zelf nog een keertje ontlucht. Bij een nieuwe matras moet je dit procedé twee tot drie keer herhalen. Nadien moet je de matras voor de verdere levensduur een tweetal keer per jaar ontluchten. Dit is bijzonder eenvoudig. Je draait de dop van je watermatras open en gebruikt het handpompje. Dit ontluchtingsproces neemt minder dan vijf minuutjes in beslag. Bekijk hier onze vlog over het ontluchten van je watermatras.  

Waarom is het belangrijk om te ontluchten? 

Het ergonomische comfort van een waterbed is gebaseerd op het principe dat je lichaam volledig wordt gedragen door water. Water heeft de natuurlijke eigenschap om zich volledig te vormen naar je lichaam, waardoor elk lichaamsdeel exact de juiste hoeveelheid steun krijgt. Uiteraard is het dan van belang dat er geen lucht in de watermatras zit.  

Wanneer je de lucht niet regelmatig verwijdert met een handpompje, dan gaat de watermatras klotsen. Je hoort dit, wat het vooral lastig maakt. Door het regelmatig en correct ontluchten kan je dit dus eenvoudig voorkomen. 

 

Meer weten over de voordelen van een watermatras en de noodzaak om regelmatig eenvoudig te ontluchten? Kom gerust langs voor advies bij slaapspeciaalzaak Droomcomfort. 

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak