Wat is de beste matras voor de rug?

De vraag wat de beste matras is voor de rug, heeft niet één juist antwoord. Wat de beste matras voor jouw rug is, verschilt van persoon tot persoon. Elk lichaam is anders, elk lichaam moet op een andere manier gedragen worden door de matras. Daarnaast geldt er nog de persoonlijke voorkeur voor een hardere of zachtere matras.

 

Voor de keuze van de beste matras voor jouw rug kunnen we wel een aantal duidelijke richtlijnen geven.

 

Verschillende matrastypes zijn mogelijk

Er is niet één type matras dat voor elke persoon het optimale slaapcomfort oplevert. Wij adviseren om een matras te kiezen uit de volgende materialen:

  • Pocketveren
  • Micropocketveren
  • Natuurlatex, zoals een Innergetic matras
  • Traagschuim
  • Waterbed

 

Wat hebben deze matrassen gemeen? Al deze matrassen worden gemaakt van natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen krijgen steeds de voorkeur boven synthetische oplossingen. Natuurlijke materialen staan – mits je voor kwaliteit kiest – garant voor vele jaren elasticiteit, veerkracht en een optimale verwerking van het transpiratievocht.

 

Wel kies je voor elk van deze matrastypes best voor Belgische topkwaliteit. Let er op dat je thermisch geharde pocketveren neemt. Wanneer de veren niet thermisch gehard zijn, zakken ze vrijwel meteen door én verliezen ze hun veerkracht. De bovenafwerking van een matras met pocketveren of micropocketveren moet ook gebeuren met natuurlijke materialen, natuurlatex bijvoorbeeld.

 

Selecteer een matras met comfortzones

Een ander cruciaal punt voor het kiezen van de beste matras zijn de comfortzones. Elke ergonomische matras geeft het lichaam de juiste steun op de juiste plaatsen. Dit betekent dat de matras verschillende comfortzones nodig heeft ter hoogte van het hoofd (meer steun), de schouders (wat dieper inzakken), de lenden (meer steun) en het bekken (wat dieper inzakken). Voor elk van de hierboven aangereikte matrastypes – behalve een waterbed uiteraard – zijn comfortzones mogelijk.

 

De hardheid of zachtheid van de matras verschilt ook van je lichaamsgewicht. Iemand van 100 kilogram kiest best eerder een harde matras.

 

Vraag persoonlijk advies in een slaapspeciaalzaak

Naast de bovenstaande tips voor de juiste matrastypes én de comfortzones, heb je uiteraard je persoonlijke voorkeur voor een wat hardere of een eerdere zachte matras. Dit varieert van soft, medium, firm tot extra firm.

 

Daarom raden wij altijd aan om voor het kiezen van je matras langs te gaan in een slaapspeciaalzaak waar je verschillende matrassen kan uitproberen én deskundig advies krijgt.

 

Wil jij de beste matras voor jouw rug? Kom zeker langs bij Droomcomfort. Onze slaapadviseurs maken alle tijd voor je vrij.

# Tags: matras, rug

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak