Wat is de invloed van goed slapen op je gezondheid?

Het zou verkeerd zijn om te stellen dat goed slapen een medicijn is om bepaalde ziektes te genezen. Toch heeft slapen vast en zeker een positieve invloed op je gezondheid. Voldoende slapen maakt onlosmakelijk deel uit van een gezonde levensstijl. Wie slecht slaapt, voelt zich minder goed in zijn vel en presteert veel minder op zijn werk. Wanneer je genoten hebt van een goede nachtrust, voel je je ’s ochtends meteen fit en vitaal. 

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

Slaapcomfortadviseurs zijn uiteraard geen dokters. Ze kunnen je niet van bepaalde ziektes genezen. Wel kunnen ze je helpen om ’s nacht te genieten van een comfortabele en diepe nachtrust.  Tal van wetenschappelijke onderzoeken toonden al aan dat je lichaam en hersenen voldoende slaap nodig hebben om te recupereren. Zonder voldoende slaap functioneer je niet naar behoren.

Door de dag slepen

Na een slechte nachtrust ondervindt je dit zelf aan den lijve. Je sleept je als het ware doorheen de dag, met een negatieve invloed op de prestaties op het werk. Daarnaast ben je slechtgeluimd, wat dan weer de relatie met je partner of huisgenoten niet bevordert.

Kiplekker aan de ontbijttafel

Een goede slaap heeft – naast de impact op lange termijn op je gezondheid – rechtstreeks invloed op je welbevinden en je welzijn. Dit heeft dan weer een enorme positieve impact op je levenskwaliteit, en daar draait het uiteindelijk allemaal om. Wie acht uur diep en goed geslapen heeft, zit kiplekker aan de ontbijttafel.

Een ander belangrijk facet van comfortabel slapen, is het vermijden van rugpijn. Door de juiste ondersteuning van je lichaam tijdens het slapen, kan je schouder-, rug- en nekklachten verzachten of zelfs volledig verhelpen.

Een gezonde levensstijl

Goed slapen maakt – net zoals sporten of gevarieerd eten – onlosmakelijk deel uit van een gezonde levensstijl.

De eerste stap naar een heerlijke nachtrust, is het bezoeken van een slaapspeciaalzaak waar je mag rekenen op deskundig advies. Kom vrijblijvend langs bij Droomcomfort.

Deel artikel