Wat is het nut van een lattenbodem?

Hoewel veel mensen dit niet verwachten, vormt de lattenbodem een essentieel onderdeel van je slaapcomfort. Wanneer je een uitstekende matras met comfortzones combineert met een ondermaatse lattenbodem, dan gaat je investering in een kwaliteitsvolle matras vrijwel volledig verloren. Een lattenbodem heeft een essentiële dragende functie. Des te individueler deze draagfunctie wordt afgesteld, des te beter.

Op het eerste zicht lijkt een lattenbodem niet meer dan een rij horizontale planken waarop de matras wordt gelegd. In een goede lattenbodem zit evenwel veel meer technologie dan dat. De latten worden gedragen door een rubberen ophanging, een rotule genaamd. Aan elke rotule zijn één of meerdere latten verbonden.

Deze verschillende rubberen rotules maken het mogelijk dat elke lat op maat de juiste ondersteuning biedt aan de matras, afhankelijk van het bovenliggend gewicht. Zo speelt een kwaliteitsvolle lattenbodem gericht in op de verschillende comfortzones van een matras: zachtere schouders, hardere lenden en zachtere bekkens. De lattenbodem vormt als het ware het verlengstuk van de matras.

 

Wat is belangrijk bij de keuze van een goede lattenbodem?

  • Kies voor massief gelaagd hout. Dit hout is veel veerkrachtiger en meer duurzaam. Zo is het van groot belang dat het hout na verloop van tijd niet gaat doorzakken. Wanneer dit gebeurt, dan geeft je lattenbodem niet langer de noodzakelijke ondersteuning. De latten moet op elk moment een stukje bol naar boven staan. Perfect horizontale of doorzakkende latten geven onvoldoende steun.
  • Gewone rubber volstaat niet voor de ophanging. Wanneer je voor gewoon rubber kiest, dan ‘vermoeit’ dit materiaal snel, waardoor de latten snel gaan doorhangen. Kies voor hoogwaardig rubber. Deze behoudt zelfs na 15 jaar nog zijn veerkracht.

Wil je zeker zijn van de kwaliteit wanneer je een lattenbodem aanschaft? Kies dan voor een Belgisch kwaliteitsmerk. Ontdek zelf het belang van een goede lattenbodem bij Droomcomfort.

# Tags: lattenbodem, slaapcomfort

Deel artikel