Is een waterbed goed of slecht voor je rug?

De vraag of een waterbed goed of slecht is voor je rug, is meer dan terecht. Soms stelt de medische wereld dat een waterbed geen juiste keuze is. Jammer genoeg gaan deze mensen al te gemakkelijk voorbij aan het verschil tussen een kwaliteitsvol en een minder kwaliteitsvol waterbed. Een kwaliteitsvol waterbed vormt een ware zegen voor je rug. We leggen je in deze blog uit waarom.

Een goed waterbed koop je in een slaapspeciaalzaak, waarbij een slaapexpert je persoonlijk advies verstrekt. In warenhuizen of algemene meubelwinkels krijg je geen betrouwbaar advies en krijg je minderwaardige waterbedden uit het verre buitenland aangeboden.

Wat maakt een waterbed goed?

Een kwaliteitsvol waterbed bevat de nodige stabilisatielagen en ergonomische comfortzones. Op die manier krijgt elk lichaamsdeel de juiste ondersteuning, zodat je ruggengraat kaarsrecht ligt.

De stabilisatielagen zorgen er bovendien voor dat je waterbed niet doorzakt. Daarbij kan je kiezen tussen 80%, 100% of 100%+ stabilisatie, afhankelijk van je lichaamsgewicht.

Op ergonomisch vlak kan je een kwaliteitsvol waterbed perfect vergelijken met een boxspring die is uitgerust met pocketveren. Een waterbed heeft bovendien nog een aanvullend voordeel: zo kan je de slaaptemperatuur perfect zelf regelen. ’s Winters slaap je in een heerlijk opgewarmd bed. Ook dit is bijzonder goed voor je rug.

In een warm bed krijgen je spieren de kans om heerlijk te ontspannen, wat meteen ook een zegen is voor je rug.

Wat maakt een waterbed slecht?

Als je een waterbed van mindere kwaliteit koopt, dan maak je een slechte keuze voor je rug. Deze waterbedden bevatten te weinig stabilisatie en hebben geen comfortzones om elk lichaamsdeel een aangepaste ondersteuning te bieden.

Daardoor gaat je onderrug doorzakken, te vergelijken met slapen op een te zachte matras. Het spreekt voor zich dat dit voor je rug absoluut geen ideale situatie is, met mogelijke rugpijnen tot gevolg.

Wil je zelf voelen of een waterbed goed of slecht is voor je rug? Kom dan langs in de slaapspeciaalzaak Droomcomfort.

# Tags: waterbed

Deel artikel