Kan je een waterbed op een bovenverdieping plaatsen?

blog-kan-je-een-waterbed-op-een-bovenverdieping-plaatsen

Sommige mensen stellen zich de vraag of een waterbed wel op de bovenverdieping van hun huis past. Op die vraag kunnen we alleen maar antwoorden dat dit geen enkel probleem vormt. We lichten graag toe waarom.

 

  • Is mijn houten vloer voldoende sterk voor een waterbed?

Oudere woningen hebben vaak geen betonnen welfsels, maar een houten vloer tussen de verdiepingen. Soms vrezen mensen dat deze houten balken het gewicht van een waterbed niet kunnen dragen. Dat is allerminst het geval.

 

Een kwaliteitsvol waterbed wordt aan de onderzijde gedragen door een stevige plint rondom het volledige waterbed. Deze plint is daarbij uitgerust met tien gewichtsverdelers.

 

Dit betekent dat het totale gewicht van een waterbed – wat ongeveer neerkomt op 700 kilogram – over tien steunpunten verdeeld wordt. Hierdoor vormt het gewicht van het waterbed geen enkel probleem voor elke bovenverdieping, ook bij een houten vloer.

 

  • Is het waterbed zelf voldoende sterk?

Een waterbed van 1,80 meter breed en 2,10 meter hoog heeft een watermassa van gemiddeld 521 liter. Dit komt logischerwijze neer op een gewicht van 521 kilogram. Deze watermassa drukt uiteraard op de zijkanten van het waterbed.

 

Kwaliteitsvolle waterbedden zijn daarom opgebouwd uit stevige kunststofprofielen in pvc. Deze vormen een stevige kader rondom de watermatras, waardoor ze de watermassa probleemloos in bedwang houden. Deze kader uit pvc wordt bekleed voor een stijlvolle uitstraling.  

 

Meer weten over gezond en ergonomisch slapen? Volg dan onze Facebookpagina of maak een afspraak.

 Afspraak

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak