Kiezen voor een enkele of dubbele matras? Comfort versus romantiek.

blog-kiezen-voor-een-enkele-of-een-dubbele-matras

 

Deze keuze ligt vaak heel gevoelig. Kiezen we voor een dubbele matras? Uiteraard heel romantisch, maar niet altijd even praktisch. Of kiezen we voor twee enkele matrassen? Vaak geeft dit het beste slaapcomfort, maar misschien is het niet altijd even goed voor de relatie.

 

Uiteraard gaat het hier eerst en vooral over een persoonlijke keuze. Toch geven we u graag enkele bedenkingen. Een belangrijke overweging is het slaapcomfort. Dit wordt zeer sterk bepaald door het verschil in lichaamsgewicht. Wanneer een man van 100 kilogram en een vrouw van 60 kilogram kiezen voor één dubbele martras, dan leidt dit onvermijdelijk tot ongemakken.

 

Verstelbaarheid van de matras

Een tweede bedenking is de verstelbaarheid van de matras. Bij een dubbele matras moeten jullie uiteraard heel goed overeenkomen om de matras op een hogere positie te plaatsen, bijvoorbeeld voor te lezen of televisie te kijken.

 

Lastig opdekken

Een tweepersoonsmatras heeft verder ook het nadeel dat het niet altijd eenvoudig is om op te dekken. Als u dit, bijvoorbeeld vanwege ergonomische redenen, te lastig vindt, dan zijn eenpersoonsmatrassen zeker te verdedigen.

 

Wat uiteindelijk beslissen?

Als het gewichtsverschil relatief klein is en u kiest voor een niet-verstelbaar bed, dan is een tweepersoonsmatras zonder scheiding perfect te verkiezen.

 

In het andere geval is een oplegmatras altijd mogelijk om te voorkomen dat de scheiding al te veel irritatie opwekt.

 

Een eenpersoonsmatras of een tweepersoonsmatras? Wij geven u het juiste advies. Kom langs bij Droomcomfort.

 

Deel artikel