Moet je wakker liggen van de stabilisatie van een waterbed?

blog-moet-je-wakker-liggen-van-de-stabilisatie-van-een-waterbed

Veel mensen vrezen dat ze zeeziek worden op een waterbed. Ze denken dat een waterbed blijft ‘wiebelen’ wanneer ze zelf of de partner een beweging maken. Deze vrees is compleet ongegrond. Een kwaliteitsvol waterbed is uitgerust met interne stabilisatielagen.

 

  • Het water in een waterbed beweegt alleen wanneer je zelf beweegt. Dat is noodzakelijk, want anders kan het waterbed zich niet aanpassen aan jouw andere lichaamshouding. Het water beweegt met andere woorden om jouw lichaam de juiste ondersteuning te geven.

 

  • Nadat het lichaam je opnieuw de juiste ondersteuning geeft, stabiliseert het direct. Dit effect treedt al na één à twee secondes op. Dit danken we aan de interne stabilisatielagen.

 

  • Je kiest zelf in welke mate het water nog mag nabewegen. De stabilisatoren kunnen variëren van 30 tot 100%. Des te hoger de stabilisatie, des te minder de deining na een beweging.

 

  • Bovendien, zo bewijst onderzoek, bewegen mensen tijdens het slapen veel minder op een waterbed. Het lichaam krijgt de juiste ondersteuning zonder hinderlijke drukpunten. Daardoor woelen en draaien we minder, wat meteen ook minder beweging van het water veroorzaakt.

 

  • Bij een dubbelbed kan je kiezen tussen één ononderbroken stabilisatielaag. Wens je absoluut geen hinder te ondervinden van de bewegingen van je partner? Dan is het perfect mogelijk om voor twee gescheiden stabilisatielagen te kiezen.

 

Meer weten over gezond en ergonomisch slapen? Volg dan onze Facebookpagina of maak een afspraak.

  Afspraak

Deel artikel