Jouw rugproblemen aanpakken met de juiste matras.

Een slechte matras behoort in vele gevallen tot één van de oorzaken van rugproblemen. Wanneer je matras te hard of te zacht ligt, kan dit zelfs leiden tot een hernia. De juiste matras voorkomt rugproblemen of verzacht de pijn. Zo is het belangrijk dat elk lichaamsdeel de juiste ondersteuning krijgt, zodat je ruggengraat tijdens het slapen recht ligt. Dit verlaagt de druk op de ruggenwervels.

Veel slechte matrassen liggen aan de basis van rugproblemen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een matras in koudschuim of polyester, zonder comfortzones, dan slaap je in vele gevallen op een te harde matras. Daardoor kunnen je schouders en je heupen onvoldoende inzakken. Je lenden en je hoofd krijgen dan weer onvoldoende steun. Op die manier slaap je allerminst ergonomisch.

Datzelfde probleem komt voor bij een te zachte of een versleten matras. Sommige lichaamsdelen zakken onvoldoende in, waardoor het lichaam geen rechte houding heeft.

Zowel een te harde als een te zachte matras zonder comfortzones kunnen leiden tot pijnen in de lage onderrug, in de schouders of de heupen. Op lange termijn kan daardoor zelfs een hernia ontstaan.

Welke matras voorkomt of verzacht rugproblemen?

Om rugproblemen te voorkomen, vraag je best raad aan een gespecialiseerde slaapadviseur. Samen met jou zoekt deze naar een matras die jouw lichaam de juiste ondersteuning geeft. Elk lichaam is anders, dus moet ook elke matras aan andere vereisten voldoen. Vooral matrassen met pocketveren en micropocketveren scoren op dat vlak bijzonder goed. In elk geval moet de matras uitgerust zijn met comfortzones, zodat de belangrijkste lichaamsdelen een aangepaste ondersteuning krijgen.

Sommige delen (schouder en bekken) moeten voldoende inzakken, andere delen (hoofd en lenden) hebben extra steun nodig. Op die manier komt je ruggengraat volledig recht te liggen tijdens het slapen.

Mensen met schouderproblemen kunnen kiezen voor een boxspring met apart schouderdeelsysteem. Ook een kwaliteitsvol waterbed met voldoende stabilisatie kan rugproblemen voorkomen en verzachten.

Welke matras kiezen om rugproblemen te verhelpen? Kom langs in de slaapspeciaalzaak Droomcomfort. Onze slaapadviseurs staan voor je klaar

# Tags: matras, rugproblemen

Deel artikel