Is transpiratie een groot probleem tijdens het slapen?

blog-is-transpiratie-een-groot-probleem-tijdens-het-slapen

 

Transpiratie hoeft geen groot probleem te zijn tijdens het slapen, op voorwaarde dat u kiest voor een kwaliteitsvolle matras en een ademende boxspring of een houten lattenbodem. We leggen graag uit waarom.

 

Elke mens transpireert tijdens het slapen. Bij een volwassen man kan dit vochtverlies via de huid oplopen tot 0,5 à 1,5 liter per nacht. Dit vocht komt op uw matras en dekbed of donsdeken terecht. De grote vraag is: wat gebeurt er nu?

 

De keuze van de matras!

Wanneer u kiest voor een matras die bestaat uit natuurlijke en ademende materialen, zoals natuurlatex, dan krijgt dit vocht de kans om te verdampen. Deze matrassen hebben een uitstekende ventilatie.

 

Als u een matras koopt met een synthetische ‘spons’ (zogeheten visco-elastische materialen), dan wordt het lichaamsvocht opgezogen. Deze materialen hebben geen open celstructuur. Na verloop  van tijd leidt dit onvermijdelijk tot schimmelvorming in de matras, wat uiteraard niet goed is voor uw gezondheid.

 

Boxspring en lattenbodem?

Ook een kwaliteitsvolle boxspring garandeert een goede ventilatie, waardoor deze bijdraagt aan het verdampen van het lichaamsvocht. Lattenbodems bevorderen sowieso de ventilatie, zeker met houten latten.

 

Vocht dat in uw bed blijft heeft daarnaast nog een ander negatief neveneffect. Door het vocht zakt de temperatuur in uw bed. Hierdoor slaapt u niet langer in de ideale temperatuur, uw eigen lichaamstemperatuur. Dit heeft een negatief effect op uw slaapcomfort.

 

Op zoek naar een kwaliteitsvolle matras, boxspring of lattenbodem? Kom dan zeker vrijblijvend langs bij Droomcomfort.

 

Deel artikel