Vijf redenen om meer te slapen

 

Harde werkers pochen graag met hoe weinig slaap ze nodig hebben. Toch is dat niet echt slim. Ons lichaam heeft voldoende slaap nodig. Niet alleen om goed te presteren, maar ook en vooral voor onze gezondheid op lange termijn. We zetten voor u helder op een rij waarom u geregeld best wat langer in bed verblijft.

 

  1. Slapen geeft energie, ook om na te denken.

Deze reden ligt voor de hand en ongetwijfeld hebt u het zelf al gemerkt. Wie goed uitgeslapen is, heeft meer energie en kan complexere taken langer volhouden en tot een goed einde brengen. Bovendien verwerken onze hersenen tijdens het slapen de indrukken die we tijdens de dag opdoen. Door deze te verwerken, onthouden we ze beter.

 

  1. Slapen verhoogt de creativiteit.

Voldoende slaap stimuleert de creativiteit. U legt nieuwe verbanden die u anders niet ziet. Ook creatieve bezigheden zoals tekenen, schilderen, schrijven,… gaan u veel beter af met voldoende slaap.

 

  1. Wie veel slaapt, is minder ziek en staat positiever in het leven.

Als u veel slaapt, verhoogt de immuniteit van uw lichaam tegen ziektes. Dat geldt ook voor verschillende soorten kanker wanneer u op een structurele manier voldoende nachtrust neemt. Naast ziektes helpt slaap je ook om fitter en opgewekter door het leven te gaan. U voelt zich gewoon beter in uw vel, zonder dat duffe gevoel. Hierdoor verwerkt u ook gemakkelijker stress.

 

Wie veel slaapt, heeft tot 45 procent minder kans op een hartaanval. Zo leidt te weinig slaap tot een verhoogde bloeddruk en een ontregelde hormoonhuishouding. Wanneer u ziek bent, is slapen het beste geneesmiddel.

 

  1. Slapen helpt je om af te vallen.

Wie voldoende slaapt, valt gemakkelijker af. Slapen is belangrijk om een regelmatige stofwisseling te stimuleren. Deze stofwisseling speelt dan weer een belangrijke rol in het aantal calorieën dat uw lichaam verbrandt.

 

  1. Slapen is goed voor je huwelijk en … je huid.

Wie veel slaapt,is veel minder geïrriteerd. Bovendien laat u zich minder snel op stang jagen door een beetje kritiek. Een goede nachtrust geeft u meer zin in seks en u presteert beter in bed.

 

Wat uw partner ook heel aantrekkelijk vindt: veel slapen helpt voor een stralende huid. Zo herstelt uw huid tijdens het slapen, onder andere van de minuscule beschadigingen ten gevolge van het zonlicht.

 

Goed slapen gaat alleen op een goed bed. Bezoek daarom de website van droomcomfort. Meer dan dertig jaar slaapadvies.

 

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak