Waarom moet ik een goede matras ook al na tien jaar vervangen?

blog-waarom-moet-ik-een-goede-matras-ook-al-na-10-jaar vervangen

 

De vraag hoeveel jaar een matras meegaat, wordt vaak gesteld. Voor het antwoord luisteren we in de eerste plaats niet naar een technisch verhaal, wel naar het advies van dokters. Zij stellen dat u best elke tien jaar uw matras vervangt om hygiënische redenen. Dit klinkt voor vele mensen vreemd in de oren, want hun kwaliteitsvolle matras is dan nog in een perfecte staat.

 

  • Ook als ik zeer hygiënisch ben?

Ook als u zeer hygiënisch bent, regelmatig lakens ververst en u een goede matrasbeschermer gebruikt, geldt dit advies van maximum tien jaar levensduur. Vele jaren van transpiratie en huidschilfers tasten een matras na verloop van tijd onvermijdelijk aan.

 

  • Vervangen als de matras nog goed is?

Het doktersadvies van tien jaar betekent dat u een matras eigenlijk moet vervangen wanneer deze zich nog in een goede staat bevindt. Een degelijke kwaliteitsmatras gaat namelijk probleemloos vijftien jaar mee.

 

  • Waarom toch investeren in een goede matras?

Moeten we daarom niet investeren in een kwaliteitsvolle matras? Uiteraard wel. Een slechte matras leidt na vijf jaar al tot een minder slaapcomfort met minder ergonomie. In dat geval moet u nog vijf jaar op een slechte matras slapen.

 

Wanneer u investeert in een degelijke matras slaapt u de volle tien jaar ergonomisch en gezond. Na deze periode heeft de matras zijn werk meer dan verricht en is de investering perfect terugverdiend.

 

Veel mensen vinden het jammer dat ze hun matras best wegdoen wanneer deze nog tiptop in orde is. Wij begrijpen dit. We zien vaak dat mensen gemiddeld na tien jaar beseffen dat ze best van matras veranderen. Er start dan een denkproces dat uitmondt in het vervangen van de matras na elf à twaalf jaar. Vanuit Droomcomfort vinden wij deze handelingswijze best verdedigbaar.

 

U mag in dat geval gerust zijn: u slaapt elke nacht op een propere, lichaamsondersteunende en degelijke matras.

 

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak