Waarom vervang je best je matras na 10 jaar?

Waarom vervang je best je matras na 10 jaar?

Een kwaliteitsvol bed gaat probleemloos meerdere decennia mee. Dat geldt evenwel niet voor je matras, hoe goed deze ook mag zijn. Om hygiënische redenen adviseert de medische wereld om na tien jaar je matras te vervangen. Dit betekent evenwel niet dat je niet moet investeren in een ergonomische matras met comfortzones. Wanneer je tien jaar gezonde nachtrust beleeft op een matras, is het heerlijke slaapcomfort de investering meer dan waard.

Een goede matras met geharde pocketveren of natuurlatex behoudt na tien jaar perfect zijn initiële densiteit. Je slaapt er dus heerlijk op vanaf de eerste tot en met de laatste dag. Wanneer je matras probleemloos zijn vorm behoudt, ontstaat de neiging om deze na tien jaar niet te vervangen. Wie wilt er nu een goede matras vervangen die nog perfect oogt en de juiste densiteit bevat? Toch doe je dit beter wel.

Ieder mens verliest tijdens het slapen heel wat transpiratievocht en huidschilfers. Wanneer je matras is afgewerkt met een natuurlijke bekleding, dan wordt dit vocht efficiënt afgevoerd. Je wordt bijgevolg nooit wakker in een klamme, vochtige omgeving.

Hygiënische redenen

Toch hebben deze lichaamsstoffen altijd een invloed op je matras, waardoor je deze na verloop van tijd om hygiënische redenen best vervangt. Dat advies geldt ook als je hygiënisch door het leven gaat, regelmatig je lakens ververst en altijd slaapt op een degelijke matrasbeschermer.

Toch niet investeren dan?

Wanneer je de boodschap hoort dat je een matras best vervangt na tien jaar, ontstaat mogelijk de spontane reflex om niet te investeren in een kwaliteitsvolle matras. Dat doe je beter wel. Wanneer je kiest voor een slechte matras, dan slaap je gegarandeerd al na vijf jaar op een matras met te weinig slaapcomfort en een gebrekkige ergonomie.

Waarom zou je dit je lichaam maar liefst vijf jaar aandoen? Wanneer een matras tien jaar perfect zijn job gedaan heeft, dan is je investering de centen meer dan waard geweest.

Hoe past een kwaliteitsvolle matras in het unieke slaapsysteem ‘slapen à la carte’? Download hier ons e-book met de vier troeven van ‘slapen à la carte’.

download_het_ebook_slapen_a_la_carte

 

# Tags: Boxspring, Kreamat, Slapen à la carte

Deel artikel