Waarom zit er kamelenhaar in sommige matrassen?

Wanneer er sprake is van kamelenhaar in matrassen, dan gaat het niet over de kern of de opvulling van matrassen. Kamelenhaar wordt in sommige gevallen wel gebruikt voor de hoes. Dit unieke natuurlijke materiaal heeft de eigenschap om het transpiratievocht snel en efficiënt af te voeren. Kamelenhaar heeft evenwel ook nadelen. Zo kan je dit materiaal zelf niet wassen. 

 

Wanneer we spreken van kamelenhaar in matrassen, dan zie je dit uiteraard niet met het blote oog. Het gaat over microscopisch kleine vezels van kamelenhaar die in de stof van de matrashoes verweven zitten. Een matrashoes met kamelenhaar voelt ook niet anders aan. De stof voelt even zacht aan als andere matrashoezen. 

Wat zijn de voordelen van kamelenhaar?  

Kamelenhaar is in sommige gevallen een aangewezen natuurlijk materiaal. Wanneer mensen zeer veel transpireren, dan is kamelenhaar een uitstekend materiaal om dit overtollig vocht snel en efficiënt af te voeren.  

Een matrashoes met kamelenhaar is vrij exclusief en heeft bijgevolg ook een aanzienlijk prijskaartje. Kreamat bijvoorbeeld heeft als Belgisch topmerk dergelijke matrashoezen in zijn gamma. 

Een hoes met kamelenhaar kan je zelf niet uitwassen 

Een belangrijk nadeel is het gegeven dat je deze matrashoes niet zelf kunt uitwassen in je wasmachine. Je moet dit industrieel laten reinigen, wat uiteraard geld kost én een tijdsinvestering vraagt.  

De laatste jaren zijn er steeds meer alternatieven op de markt gekomen die ook het transpiratievocht uitstekend verwerken. Daarbij denken we aan de geklimatiseerde matrashoezen. Deze hoezen zijn wel eenvoudig uitwasbaar in je eigen wasmachine. Wij vinden dit persoonlijk een zeer belangrijk voordeel. Vraag advies bij je slaapspeciaalzaak voor de beste oplossing in jouw situatie. 

 

Meer weten over matrassen en de beste keuze wanneer je hard transpireert? Kom gerust langs voor advies bij slaapspeciaalzaak Droomcomfort. 

Deel artikel