Wat als je waterbed lek is?

kapot waterbed

Veel mensen vrezen voor een nachtmerrie wanneer hun waterbed lek is. Dit is het evenwel niet. Een lek in je waterbed is eenvoudig te herstellen. Het water spuit er bovendien niet uit. Op een waterbed zit geen druk, ook niet als je er op gaat liggen. Om een lek te voorkomen, is het belangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsvol waterbed uit een slaapspeciaalzaak. Daarnaast is het ook belangrijk om je waterbed goed te onderhouden. Dit neemt niet veel tijd in beslag.

 

Hoe ontstaat een lek in een waterbed?

Uiteraard is brute pech altijd mogelijk, maar de meeste lekken in een waterbed ontstaan door ondermaats onderhoud. Mensen poetsen de vinyllaag van de watermatras te weinig. Wanneer mensen transpireren, stoten ze lichaamszouten uit. Deze microscopisch kleine kristallen zijn in feite een bijtend materiaal. Door wrijving kunnen ze na vele jaren een scheurtje aan de zijkant van de watermatras veroorzaken.

 

De vinyl van de watermatras is niet bestand tegen wrijving, zeker als je werkt met ondermaatse kwaliteit. Deze vinyl is dunner. Let wel: het poetsen van de watermatras moet gebeuren met een aangepaste vinylreiniger.

 

Wat moet er gebeuren als je waterbed lek is?

Allereerst geen paniek. Het water zal niet uit je waterbed stromen of spuiten. Vaak merk je een lek pas na enkele weken, omdat het water er in minimale hoeveelheden en uiterst langzaam uitvloeit. In afwachting van een herstelling kan je het water eenvoudig met een handdoek opkuisen.

 

Een lek herstellen, is vergelijkbaar met het maken van een lekke fietsband. Als slaapspeciaalzaak bieden wij deze service aan onze klanten binnen de garantieperiode gratis aan. Wij komen langs en doen al het nodige.

 

Deze service bieden we ook aan wanneer het waterbed niet van ons afkomstig is.

 

Meer weten over het ergonomisch slaapcomfort van waterbedden en het belang om te kiezen voor kwaliteit? Kom gerust langs voor advies bij slaapspeciaalzaak Droomcomfort.

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak