Wat is de levensduur van een matras?

blog-wat-is-de-levensduur-van-een-matras

 

De levensduur van een matras hangt sterk af van de kwaliteit van de matras en het onderhoud. Ondanks het feit dat dergelijke matrassen tientallen jaren goed blijven zonder verzakkingen, adviseert de medische wereld om elke tien jaar de matras te vervangen.

 

Een kwaliteitsvolle matras heeft thermisch geharde pocketveren of micropocketveren. Ook natuurlatex is een uitstekende optie. In die gevallen haalt uw matras, mits de nodige verluchting en regelmatig onderhoud, probleemloos een levensduur van meer dan twintig jaar.

 

Advies van de medische wereld

Toch adviseert de medische wereld om elke matras na tien jaar te vervangen. Zelfs na het tweemaal per jaar uitwassen van de afneembare hoes, stapelen in de matras huidschilfers en restanten van het transpiratievocht zich op.

 

Deze lichaamszouten en huidschilfers leiden na verloop van tijd tot een verminderde slaaphygi├źne.

 

Wat bij een minderwaardige matras?

Wanneer u kiest voor een minderwaardige matras die bestaat uit synthetische producten, dan haalt u vermoedelijk geen tien jaar. Deze matrassen nemen het transpiratievocht op, waardoor er vrij snel schimmelvorming optreedt.

 

Daarnaast zijn door de gebrekkige ondersteuning verzakkingen en putvorming al vrij snel mogelijk.

 

Een kwaliteitsvolle matras na tien jaar vervangen, betekent dat u een hele tijd van een optimaal slaapcomfort hebt kunnen genieten. Uw investering is als het ware netjes afgeschreven.

 

Op zoek naar een ergonomische kwaliteitsmatras? Kom dan langs bij Droomcomfort.

 

Deel artikel