Wat is het beste: een harde of een zachte matras?

 

Een harde of zachte matras mag niet afhangen van uw persoonlijke voorkeur, maar wel van uw postuur en lichaamsgewicht. Voor zwaardere mensen is een harde matras aangewezen. Voor kleinere, lichtere personen is een zachte matras altijd de juiste keuze. Binnen elk type van matras kunt u nog wel variëren wat betreft de densiteit, het type opvulling en het merk.

 

Dikwijls luidt de vraag: houdt u van een zachte of harde matras? Eigenlijk is deze vraag niet de juiste. Het gaat niet om een kwestie van voorkeur, wel van lichaamsgewicht.

 

Wat bij een verkeerde keuze?

Mensen met een gewicht van 50 tot 60 kilogram nemen best altijd een zachte matras. Wanneer zij toch op een harde matras slapen, dan zakken de schouders en heup onvoldoende in. Hierdoor ligt de ruggengraat niet recht, wat op termijn rugproblemen veroorzaakt.

 

Wanneer een zwaardere persoon op een lichte matras slaapt, dan leidt dit niet meteen tot urgente lichaamsproblemen. Wel slijt de matras veel sneller en daalt dus de levensduur. Bovendien zakken de heup en schouders te diep in de matras.

 

Soft, medium of hard

Qua hardheid kiezen mensen onder de zestig kilogram best voor soft. Tussen 60 en 85 kilogram neemt u best een medium matras. Boven de 85 kilogram kiest u bij voorkeur voor een harde matras.

 

Hoe matras kiezen?

Binnen elk type matras hebt u de vrijheid om te variëren in de densiteit. Daarnaast hebt u ook de keuze tussen verschillende soorten opvullingen: pocketveren, natuurlatex,…

 

Tenslotte bestaan er nog verschillen tussen de merken onderling. U kiest dan ook best door de verschillende matrassen in de showroom grondig uit te proberen en aan te voelen welke matras het best aan uw verwachtingen en uw lichaam voldoet.

 

Meer weten over het verschil tussen een harde en zachte matras? Ontdek alle troeven van de matrassen van Droomcomfort.

 

Of bekijk hoe onze klanten hun nieuwe matras ervaren:

[list type=link]

[/list]

Deel artikel