Wat is het effect van uw vaste slaaphouding op uw gezondheid?

blog-wat-is-het-effect-van-uw-vaste-slaaphouding-op-uw-gezondheid

 

Iedereen heeft een favoriete slaappositie en zijn of haar persoonlijke voorkeur. Maar wist u ook dat elke slaappositie een bepaalde invloed heeft op uw gezondheid? We bekijken de meest voorkomende slaaphoudingen en analyseren de gevolgen voor ons lichaam.

 

  • Met uw gezicht naar beneden

Op de buik slapen bevordert alleszins de spijsvertering. Wel draait u daarvoor best uw gezicht naar links of rechts. Dat zorgt op zijn beurt voor extra druk op uw nek. Verder leidt buikslapen mogelijk tot rugpijn omdat de ruggengraat geen steun krijgt.

 

  • Op uw rug, armen in de zij

Deze slaaphouding is uitstekend voor uw ruggengraat en uw nek. Wel gebruikt u best niet te veel kussens. Rugslapers hebben een groter risico op snurken.

 

  • Op uw rug, armen omhoog

Ook deze slaaphouding is een goede zaak voor uw rug. Deze rugpositie voorkomt bovendien rimpels in uw gezicht. Met de armen omhoog loopt u wel een verhoogd risico op snurken en reflux. De armen omhoog zetten bovendien extra druk op de zenuwen in de schouders.

 

  • Foetushouding

Deze houding voelt comfortabel aan, maar is slecht voor nek en rug. Daarnaast verhindert de houding uw diepe ademhaling. De slaaphouding is aan te raden wanneer u snurkt of wanneer u zwanger bent.

 

  • Op uw zij, armen in de zij

Deze slaaphouding ondersteunt uw ruggengraat op een natuurlijke manier. Zo vermindert u rug- en nekpijn. Wel veroudert uw huid sneller door de zwaartekracht, wat mogelijk leidt tot rimpels in uw gezicht en hangende borsten.

 

  • Op uw zij, armen wijd

Deze slaaphouding heeft gelijkaardige voordelen als ‘op uw zij, armen in de zij’. Wel worden de schouders en armen extra afgekneld voor de bloedtoevoer, wat mogelijk leidt tot schouder- en armpijn.

 

  • Op de rechterzij

Slapen op de rechterzij verergert mogelijk brandend maagzuur. Slapen op de linkerzij verhoogt dan weer de druk op lever, longen en maag. Wie zwanger is, verkiest best de linkerkant omdat dit de bloeddoorstroming voor de baby verbetert.

 

Wat ook uw favoriete slaaphouding is, u hebt altijd nood aan een slaapsysteem op maat. Kom daarvoor langs bij Droomcomfort en doe u voordeel met onze dertig jaar ervaring.

 

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak