Wat is het nut van een zomerdonsdeken?

 

Vanaf eind april, wanneer de lente echt doorbreekt, slapen veel mensen liever onder een zomerdonsdeken. Onder een zomerdonsdeken slaapt u ‘luchtiger’, wat volgens sommigen bij hogere temperaturen aangenamer en vrijer aanvoelt. Of u al dan niet een zomerdonsdeken verkiest, is een uiterst persoonlijke keuze.

 

Een kwaliteitsvol donsdeken blijft ook fris in de zomer. Toch vinden mensen dat dit deken bij hogere temperaturen te zwaar aanvoelt, waardoor ze kiezen voor een lichter zomerdonsdeken.

 

Een zomerdonsdeken betekent zeker niet dat u moet besparen op de kwaliteit. Ook voor zomerdekbedden zijn synthetische stoffen uit den boze. Deze hebben het grote nadeel dat ze het lichaamsvocht onvoldoende afvoeren.

 

Siberische ganzendons

Het komt er dus op aan om ook bij een zomerdonsdeken te kiezen voor dons van echte Siberische ganzen. Het enige verschil is dat er minder dons zit in een zomerdonsdeken, zodat dit nog lichter aanvoelt.

 

Vierseizoensdonsdekens

Voor mensen die geen afzonderlijk donsdeken willen voor de zomer en de winter maar ’s zomers toch licht willen slapen, bestaat er een vierseizoensdonsdeken. Dit dekbed bestaat uit een dikker en een dunner donsdeken. Hiermee kan je de nodige combinaties maken zodat je in de winter onder een heerlijk dik donsdeken slaapt en ’s zomers geniet onder een dun dekbed.

 

Mooi alternatief

Een mooi alternatief voor een zomerdonsdeken is een linnen dekbed. Linnen is een 100% natuurproduct, waardoor het lichaamsvocht optimaal wordt verwerkt.

 

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden? Kijk dan op de pagina donsdekens bij Droomcomfort.

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak