Wat is de toegevoegde waarde van een topper?

Veel mensen vragen zich af of een topper (= oplegmatras) bijdraagt aan een goede nachtrust? In deze blog zetten we de functies van een topper op een rijtje en beargumenteren we waarom een oplegmatras slechts in enkele gevallen een meerwaarde biedt.

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

Wanneer je een nieuw bed in een slaapspeciaalzaak koopt waar je het juiste advies krijgt, dan is een topper in principe niet nodig. Je hebt in dat geval een aangepaste boxspring of lattenbodem met de juiste matras. Samen geven deze de vereiste ondersteuning van je lichaam tijdens het slapen. Een extra topper is dan niet nodig.

Scheiding tussen matrassen wegwerken

Er is één goede reden om bij het juiste bed toch een oplegmatras aan te kopen: de scheiding wegwerken tussen twee aparte matrassen. Een topper overbrugt deze scheiding waardoor je er geen last meer van hebt. Je kan de oplegmatras meteen samen met het nieuwe bed aankopen of later, wanneer je bijvoorbeeld hinder ondervindt van de scheiding.

Een topper als oplapmiddel

Een tweede reden om een oplegmatras aan te schaffen, is als oplapmiddel. Wanneer je door een gebrek aan deskundig advies een verkeerd en oncomfortabel bed hebt aangekocht, dan kan je met een topper het leed wat verzachten. Wanneer je schouders of heupen door het te harde bed onvoldoende inzakken, dan biedt een oplegmatras enigszins soelaas. Het maakt je bed wat zachter, waardoor je comfortabeler ligt.

Prijs van een oplegmatras

Een goede topper heeft evenwel ook een bijhorend prijskaartje. Wanneer je een slecht bed wilt corrigeren met een minderwaardige topper uit synthetische materialen, dan koop je de oplegmatras beter niet. Koop uitsluitend een topper met kwaliteitsmaterialen. Wij kiezen resoluut voor natuurlatex. Reken hiervoor wel op een prijskaartje van 6 à 700 euro voor een tweepersoonsbed.

Zonde van de investering

Wanneer je ergens een topper ziet van 200 à 300 euro dan mag je zeker zijn van de minderwaardige kwaliteit. Wanneer je dergelijke oplegmatras op een goed bed legt, dan trek je de kwaliteit van je volledige slaapsysteem naar beneden. Dit is uiteraard meer dan zonde van je oorspronkelijke investering.

Meer weten over de mogelijkheden van een oplegmatras? Kom langs bij Droomcomfort.

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak