Wat is een drukverlagende matras?

blog-wat-is-een-drukverlagende-matras

 

Wanneer mensen door ziekte of ouderdom veel tijd in bed moeten doorbrengen, bestaat het risico op doorligwonden ter hoogte van de heupen en schouders. Een drukverlagende matras biedt in dat geval een oplossing. Wij bekijken in deze blog de mogelijkheden.

 

Doorligwonden ontstaan wanneer mensen lange periodes per dag in een ‘gewone’ matras liggen. Om het lichaam te ondersteunen, geeft een matras de nodige tegendruk. Hierdoor ontstaan al vrij snel een aantal lichamelijke ongemakken.

 

In ziekenhuizen zijn drukverlagende matrassen een gekend gegeven. Deze bedden zijn voorzien van traagschuimmatrassen. Deze matrassen geven geen tegendruk op de meest belaste plaatsen en toch voorzien ze voldoende ondersteuning voor het lichaam.

 

Wanneer mensen thuis een drukverlagende matras wensen, kopen ze vaak een traagschuimmatras omdat ze dit kennen uit het ziekenhuis. Het nadeel van deze matrassen is dat ze grotendeels bestaan uit synthetische materialen.

 

Ons advies: kies voor natuurlatex

Gezond slapen gebeurt bij voorkeur in een natuurlijke slaapomgeving, wat inhoudt dat uw matras best uit natuurlijke materialen bestaat. Wanneer iemand naar een drukverlagende matras vraagt, adviseren wij steeds natuurlatex. Een mogelijke alternatief is viscolatex, hoewel dit ook deels bestaat uit synthetische producten.

 

Natuurlatex heeft als grote voordeel dat het géén drukpunten oplevert. Doorligwonden kunnen dus niet ontstaan. Toch ligt u in een volledig natuurlijke slaapomgeving.

 

Meer weten over de mogelijkheden van natuurlatex voor een drukverlagende matras? Kom langs bij Droomcomfort in Bouwel (Grobbendonk). Onze slaapspecialisten geven u graag extra toelichting.

 

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak