Wat is een incontinentie matras?

blog-wat-is-een-incontinentiematras

 

Incontinentie is een zeer vervelend probleem in bed. Enerzijds moeten we iets zoeken om de matras te beschermen tegen de urine, anderzijds mag deze bescherming niet leiden tot transpiratievocht dat niet weg kan. In dat geval ligt u ’s nachts ‘nat in uw eigen zweet’. Het spreekt voor zich dat dit niet het nodige slaapcomfort geeft dat u wenst. Wij geven in deze blog de ideale oplossing.

 

In de meeste gevallen wordt een matras beschermd tegen incontinentie door een kunststof – plastic – matrasbeschermer. Een matrasbeschermer op zich is zeer handig omdat deze na de nacht eenvoudig kan worden verwijderd en gewassen.

 

Het grote nadeel van plastic is dat het transpiratievocht daardoor opgesloten zit tussen uw lichaam en de matras. De matras wordt in dat geval wel beschermd, maar u slaapt steeds in een vochtige onaangename omgeving.

 

In vele gevallen wordt voor deze minderwaardige oplossing gekozen, omdat mensen zich niet bewust zijn dat er een andere mogelijkheid bestaat. Deze is er wel, dankzij de nieuwe matrasbeschermers van Smartsleeve.

 

Innovatieve matrasbeschermers

Smartsleeve specialiseert zich in de ontwikkeling van innovatieve matrasbeschermers. Elke matrasbeschermer heeft een specifieke eigenschap. Zo bestaat er een matrasbeschermer die de matras volledig beschermd tegen urine, maar toch een ademend vermogen heeft.

 

Ventilatie mogelijk

De matrasbeschermer bezit een dubbele laag waarbij er in de tussenruimte ventilatie mogelijk is. Dat maakt het mogelijk dat het transpiratievocht efficiënt wordt afgevoerd. Een volwassen persoon verliest ’s nachts tot meer dan 1,5 liter door het zweten.

 

Andere eigenschappen

Naast incontinentieproblemen heeft Smartsleeve nog matrasbeschermers ontwikkeld met andere eigenschappen. Zo is er een matrasbeschermer die antiallergisch werkt, er is een matrasbeschermer tegen transpiratie en zelfs een matrasbeschermer die muggen op een veilige afstand houdt.

 

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak