Wat is het energieverbruik van een waterbed?

Eén van de belangrijkste voordelen van een waterbed is de mogelijkheid om de temperatuur exact in te stellen volgens jouw persoonlijke wensen. Het warmte-element houdt je waterbed perfect op de juiste temperatuur. Uiteraard rijst dan de vraag naar het elektriciteitsverbruik van je waterbed. Dit valt – in vergelijking met het heerlijke slaapgevoel dat je elke nacht ervaart – zeer goed mee. Zo mag je rekenen op een energieverbruik van ongeveer 50 euro per jaar. 

 

Een waterbed garandeert je lichaam de perfecte ondersteuning voor elk lichaamsdeel.  

Daarnaast heeft een waterbed nog een tweede grote voordeel. Je kan perfect de gewenste slaaptemperatuur instellen. Op warme zomernachten kies je bijvoorbeeld voor een constante temperatuur van 26°C. Tijdens koude winters kan je thermostaat verhogen naar 28 à 32 °C. 

Constant op hetzelfde niveau 

Dit verwarmingselement houdt de temperatuur van je waterbed constant op het gewenste niveau. Dit gebeurt 100% veilig, want het verwarmingselement komt nooit in contact met water. Als dit wel het geval zou zijn, was dit nog geen probleem. Je kan de verwarmingsfunctie van een waterbed niet vergelijken met de risico’s van een elektrisch deken. 

Isolatie onderaan en aan de zijkanten 

Water is een uitstekende geleider van de temperatuur, waardoor er weinig energie nodig is om de watermatras op de juiste temperatuur te brengen. Daarnaast zijn kwaliteitsvolle waterbedden voorzien van isolatiemateriaal aan de onderzijde en de zijkanten van de watermatras. Op die manier wordt het energieverlies tot het strikte minimum beperkt.  

Minder dan scheermachine en haardroger 

Uit een test die we enkele jaren geleden zelf deden, mag je voor het energieverbruik van een waterbed rekenen op ongeveer 50 euro per jaar. Ter vergelijking: dit is minder dan de energiekost van bijvoorbeeld je haardroger of scheermachine. 

 

Meer weten over de talrijke voordelen van een waterbed? Kom gerust langs voor advies bij slaapspeciaalzaak Droomcomfort. 

Deel artikel