Wat zijn de voordelen van een elektrische boxspring?

Misschien ziet u de voordelen van een elektrisch aangedreven boxspring niet meteen in. Toch denkt u best op lange termijn, aangezien een kwaliteitsvolle Belgische boxspring een bijzonder lange levensduur heeft.

 

We gaan uit van de situatie dat een boxspring zo goed als een leven lang meegaat. Daarbij rekenen we op minstens 25 jaar. Om van deze levensduur te genieten, laten we de Chinese import links liggen en kiezen we voor Belgische kwaliteit.

 

Dit betekent onder andere dat de draagstructuur van de boxspring bestaat uit massief hout, dat de boxspring thermisch geharde veren bevat én dat het onderstel voor de motoren na verloop van tijd geen metaalmoeheid vertoont.

 

Waarom een elektrisch verstelbare boxspring?

Het grote voordeel van een elektrisch verstelbare boxspring is dat u comfortabel kunt lezen, televisie kijken, uw tablet raadplegen, ontbijten in bed,… Mogelijk zijn deze functionele voordelen op dit moment in uw leven niet voldoende overtuigend, maar u kunt onmogelijk in de toekomst kijken.

 

Waarschijnlijk komt er ooit een tijd waarbij u enkele of meerdere dagen verplicht ziek in bed doorbrengt. In die gevallen is een verstelbare boxspring geen overbodige luxe, maar sterk aan te raden. Eenmaal gekozen voor een onverstelbare boxspring, kan u niet meer terug.

 

Tweemotorische boxsprings

Op termijn is een elektrisch verstelbare boxspring de extra investering meer dan waard. Daarbij geldt standaard de versie van een tweemotorische boxspring. Dit betekent dat u zowel de voeten als het hoofd onafhankelijk van elkaar in hoogte kan verstellen. De aansturing gebeurt met een draadloze afstandsbediening op radiofrequentie.

 

En wat met een dubbele matras?

Wanneer u een boxspring wenst met één dubbele matras, dan kunnen de motoren eenvoudig met elkaar gesynchroniseerd worden. Dit betekent dat beide delen samen naar boven en beneden gaan.

 

Wilt u de voordelen van een elektrisch aangedreven boxspring met eigen ogen ontdekken? Kom dan vrijblijvend langs bij Droomcomfort.

Deel artikel