Wat zijn de voordelen van een seniorenbed?

In verschillende opzichten verschilt een seniorenbed weinig van een ‘gewoon’ bed. Ook bij een seniorenbed is ergonomisch slapen van groot belang. Wel heeft een seniorenbed enkele extra mogelijkheden, waaronder een hoog-laag functie, waardoor je het bed automatisch op en neer kan laten gaan. Dit helpt de zorgkundige bij de verzorging. Een seniorenbed staat ook standaard hoger van de grond waardoor het instappen gemakkelijker verloopt.

 

Steeds meer slaapspeciaalzaken zoals Droomcomfort spelen gericht in op de noden van senioren tijdens het slapen. Droomcomfort heeft hiervoor zelfs een afzonderlijke afdeling. Met de vergrijzing van de bevolking winnen seniorenbedden sterk aan belang. We onderscheiden daarbij twee grote categorieën van seniorenbedden. Enerzijds heb je de seniorenbedden voor thuis, anderzijds heb je de echte verzorgingsbedden die vooral geschikt zijn voor verzorgingsinstellingen.

 

Comfortzones

Allereerst benadrukken we dat ergonomisch slapen ook – en zelfs nog meer – voor senioren van groot belang is. Dit betekent dat je zowel oog moet hebben voor een ergonomisch onderstel – boxspring of lattenbodem – met comfortzones, een kwaliteitsvolle matras met comfortzones als een aangepast hoofdkussen. Voor de matrassen hebben ook senioren de keuze uit pocketveren, micropocketveren, traagschuim, natuurlatex of een waterbed.

 

Massieve eiken en beuken bedden

Veel ouderen hebben thuis nog een slaapkamer met massieve kleerkasten. Ook hun bedkader is vaak van massieve eik of beuk. Onze afdeling voor seniorenbedden heeft oplossingen die hier stijlvol bij passen. Zo kan je perfect in een bestaand bed een nieuwe aangepaste lattenbodem plaatsen met alle nodige comfort voor een seniorenbed.

 

Welke aanpassingen heeft een seniorenbed?

Een seniorenbed staat allereerst hoger van de grond, zodat er een gemakkelijkere instap is. De aangepaste boxsprings zijn echte verzorgingsbedden wanneer ze elektronisch verstelbaar zijn in de hoogte en de laagte. Op die manier kan de verzorging op handhoogte plaatsvinden. Veel mensen die stilaan wat ouder worden, kiezen die functie in hun nieuwe bed voor later.

 

Wanneer mensen bedlegerig zijn, adviseren wij een matras met back bone traagschuim op basis van natuurlijke oliën. Deze matras is niet temperatuurgevoelig en heeft geen drukpunten, waardoor doorligwonden worden vermeden. We zien deze bedden zeer vaak in de zorgsector.

 

Meer weten over de voordelen van een seniorenbed? Kom dan langs bij Droomcomfort.  Onze slaapadviseurs geven je alle nodige toelichting.

# Tags: ergonomisch slapen, seniorenbed

Deel artikel

Altijd welkom in onze winkel in Bouwel

Adres

Herenthoutsesteenweg 78
2288 Bouwel (Grobbendonk)
Routebeschrijving tonen

Openingsuren

Ma-Za: 10:00 – 18:00 (Woe: Gesloten) | Zo: 13:00 – 17:00

Persoonlijke slaapanalyse nodig?

Maak een afspraak