Welk dekbed garandeert een heerlijk gevoel in de zomer?

Ken jij dat vreselijke gevoel tijdens warme zomernachten? Je ligt te puffen en te zweten onder je dekbed. Toch kan je dit ook niet zomaar van je afgooien, want je wilt altijd iets op jou hebben. Wij hebben dé oplossing voor een heerlijk gevoel in de zomer. Kies een linnen dekbed. Een linnen dekbed reguleert de warmte waardoor deze stof heerlijk koel aanvoelt in de zomer.

 

De beste temperatuurregulerende materialen zijn steeds 100% natuurlijke stoffen. Dat geldt ook voor linnen. Linnen wordt als natuurproduct gemaakt van vlas. Deze grassoort wordt nog geteeld in Europa .De weersomstandigheden en de bodem zijn ideaal voor het verbouwen van vlas. Linnen is trouwens drie keer sterker dan katoen.

 

Mogelijke alternatieven voor een zomerdekbed?

Veel mensen kiezen voor een zogeheten zomerdekbed uit een synthetische stof. Dit dekbed is inderdaad lichter, maar is absoluut niet luchtdoorlatend en antizweet. Het resultaat: je ligt ’s nachts in een natte slaapomgeving, wat absoluut niet aangenaam aanvoelt.

 

Een ander alternatief zijn zomerdekbedden in natuurlijke dons. Dit is voor de meeste zomerse omstandigheden een bijzonder mooie oplossing. Bij echt warme temperaturen, is er evenwel maar één zomerbedbed volledig geschikt: linnen.

 

Ook een gewoon laken volstaat niet. Dit absorbeert eveneens al het vocht.

 

Heerlijk slapen

Onder een linnen zomerdekbed mag je zweten zoveel als je wilt. Het transpiratievocht wordt door de luchtdoorlatendheid en de antitranspirerende werking van het linnen, niet opgenomen én netjes naar buiten afgevoerd. Naast antitranspirerend heeft linnen ook een antibacteriologische, een antiallergische en een antimijt werking. Bovendien is de stof eenvoudig wasbaar op 60°.

 

Op zoek naar het perfecte dekbed voor een warme zomer? Kom dan langs bij Droomcomfort voor een zomerdekbed in linnen. Onze slaapadviseurs geven je alle nodige toelichting.

# Tags: dekbed, zomerdekbed

Deel artikel