Welk hoofdkussen past het best op je bed?

Al te veel mensen kopen een hoofdkussen zonder rekening te houden met hun bestaand bed. Een ideaal hoofdkussen voelt niet alleen goed aan, het moet ook aangepast zijn aan je matras. Zo bestaat er een groot verschil tussen het perfecte kussen voor een matras mét en een matras zonder comfortzones.

 

Welk hoofdkussen op een matras zonder comfortzones?

Bij matrassen zonder comfortzones is een vierkant stevig hoofdkussen voldoende. Je kiest dus best een kussen met de standaardmaat zestig op zestig centimeter. Het hoofdkussen moet voldoende steun aan je nek en schouders garanderen, aangezien je matras geen zachtere schouderzone heeft. In deze gevallen zijn de hardheid en de hoogte van het hoofdkussen van groot belang.

 

Welk hoofdkussen op een matras met comfortzones?

Wanneer je een matras met comfortzones hebt, dan is je matras voorzien van zachtere heup- en schouderzones. In dat geval kies je best niet voor een traditioneel vierkant hoofdkussen van zestig op zestig centimeter. Wanneer je toch zo’n groot kussen koopt, dat ligt de onderzijde van je kussen in de weg van de zachte schouderzone. Een formaat van veertig op zestig centimeter is aangewezen bij dergelijke matras. Anders schuif je automatisch je hoofdkussen naar boven, wat uiteraard weinig zin heeft.

 

Belang van persoonlijke voorkeur

Wanneer je het juiste formaat hebt bepaald – 40 op 60 centimeter of 60 op 60 centimeter –, is de materiaalkeuze van belang. Daarbij heb je de keuze uit de kwaliteitsmaterialen latex, viscolatex, dons,… Voor het materiaal spelen persoonlijk aanvoelen en het budget een grote rol. Ook kan je qua neksteun al dan niet kiezen voor een speciale contour.

 

Onze tip voor het kiezen van een goed hoofdkussen

Ga langs bij een slaapspeciaalzaak en vertel op welke matras je slaapt. Laat weten of je eerder een hard of zacht kussen wenst. Vervolgens kan je de verschillende materialen zien en – vooral – voelen. Na overleg met de slaapadviseur weerhoud je een beperkte selectie, waarna je een finale keuze maakt door de verschillende opties in de showroom uit te proberen.

Droom jij van een aangepast kussen op jouw bed? Ontdek alle mogelijkheden bij Droomcomfort.

# Tags: bed, hoofdkussen

Deel artikel