Welk kussen is geschikt voor een zijslaper?

Welk kussen is geschikt voor een zijslaper? Deze vraag komt vrijwel dagelijks voor in onze slaapspeciaalzaak. Wanneer we advies geven over het meest geschikte kussen voor een zijslaper, dan gaan we uiteraard uit van een kwaliteitsvolle matras die is uitgerust met een comfortzone ter hoogte van de schouders. In dat geval is het als zijslaper belangrijk om te kiezen voor een wat dikker kussen, in vergelijking met rugslapers.

Maar liefst 80% van de mensen is een zijslaper. Wanneer mensen een bed of matras uittesten in onze slaapspeciaalzaak, gaan ze meestal eerst op hun rug liggen. Wanneer we als adviseur even niet kijken, draaien de mensen spontaan naar hun zijde. Dit is voor velen de meest natuurlijke slaaphouding.

Belang van goed hoofdkussen

Het hoofdkussen is belangrijk om de holte tussen het hoofd en de schouder goed op te vullen. Alleen wanneer hier voldoende steun is, dan slaap je met een rechte ruggengraat. Een rechte ruggengraat is van groot belang voor een ergonomische slaaphouding.

Een hoofdkussen moet vooral uitgetest worden voor de schoudercontouren. Matrassen met een comfortzone ter hoogte van de schouders laten mensen hier wat dieper inzakken, waardoor het kussen minder dik moet zijn dan bij een matras zonder comfortzones. In vergelijking met rugslapers mag het dan weer wat dikker zijn. Voor een brede man die op zijn zij slaapt, is het eveneens aangewezen om een hoger kussen te selecteren.

In elk geval is het van groot belang om alleen een kussen te kopen na een uitgebreide test in een slaapspeciaalzaak, waar je ook deskundig advies op maat krijgt van een slaapadviseur. Zo moet een kussen allereerst goed aanvoelen… dat is de belangrijkste voorwaarde.

Meer weten over de beste hoofdkussens voor mensen die op hun zij slapen? Kom langs in de slaapspeciaalzaak Droomcomfort.

Deel artikel