Welke matras kiezen als je het snel warm hebt?

De ideale matras voor mensen die het snel te warm hebben, is en blijft een waterbed. Bij een waterbed kan je zeer flexibel je eigen temperatuur instellen, bijvoorbeeld 26°C in de zomer en 28 à 30°C in de winter. Als je evenwel kiest voor een traditionele matras, dan bepaalt vooral de hoes rond de matras het warmtegevoel. Verder is het van groot belang om te kiezen voor een matras met een kern van natuurlijke materialen. We leggen je graag alles uit in deze blog.

Je kan de warmteregulatie van een matras uiteraard niet vergelijken met een waterbed. Bij een waterbed beschik je letterlijk over een thermostaat die je exact kan instellen. Bij de warmteregulatie van een matras spreken we over het warmtegevoel dat je krijgt door het vasthouden van je eigen lichaamswarmte.

  • Een matrashoes van Outlast

De hoes van de matras bepaalt het warmtegevoel. Op dat vlak blinkt een matrashoes van Outlast uit op vlak van warmteregulatie. De hoes neemt de lichaamswarmte zeer snel over. Daarom voelt je matras heerlijk warm aan in de winter én fris in de zomer. Een matrashoes van Outlast kan je zowel combineren met pocketveren, minipocketveren, latex, traagschuim,… als kern.

  • Een matraskern van natuurlijke materialen

Een tweede belangrijk gegeven voor de warmteregulerende functie van een matras zijn de materialen van de matraskern. Wanneer je kiest voor synthetische materialen, zal er minder transpiratievocht worden opgenomen én vervolgens afgevoerd. Je slaapt als het ware op een spons die alles absorbeert. Deze klamme, vochtige omgeving geeft geen comfortabel warmtegevoel. Een gemiddelde man transpireert per nacht maar liefst 0,5 tot 1,5 liter.

Wanneer je kiest voor natuurlatex of micropocketveren of pocketveren afgewerkt met natuurlatex, dan heb je een natuurlijk materiaal dat het lichaamsvocht perfect opneemt en weer afgeeft. Op die manier dragen deze natuurlijke materialen bij tot de temperatuurregulerende werking van de matras.

# Tags: matras

Deel artikel