Welke matras kiezen bij rugpijn?

 

Bij rugpijn is de keuze van de matras nog belangrijker. Wij adviseren een matras die elke lichaamszone de juiste ondersteuning geeft zodat uw ruggengraat mooi recht ligt. Daarnaast kiest u best ook voor een aangepast kussen, zodat beide – matras én kussen – één ergonomisch geheel vormen.

 

Veel pijn aan nek, rug, schouders,… volgt uit een slechte matras waarbij de ruggengraat niet de ondersteuning krijgt waar het nodig is. Voor een maximale ondersteuning voor de schouders, lenden en heup adviseren wij een matras met pocketveren of zelfs micropocketveren. Daarnaast is het belangrijk om de hardheid juist af te stellen. De optimale hardheid hangt af van uw geslacht en gewicht.

 

Ruggengraat niet recht

Wanneer uw rug niet ondersteund wordt zoals het hoort, dan ligt de ruggengraat niet recht en spreken we van een holle onderrug. In principe moeten uw schouders en heupen wat dieper kunnen inzakken.

 

De ideale matras bestaat uit zeven verschillende comfortzones. Bij dergelijke matras is het belangrijk om een niet te groot kussen te kiezen (maximum 40 bij 60 centimeter). Anders kan de schouderzone zijn werk niet doen, en ontregelt u het onderlinge samenspel van de verschillende zones.

 

Slapen à la carte

Wanneer u een matras wenst die volledig op uw lichaam is afgesteld, dan bestaat er de mogelijkheid  van ‘Slapen à la carte’ waarbij het volledige slaapsysteem na de nodige metingen op maat van uw lichaam wordt uitgewerkt.

 

Hebt u rugproblemen? Kom dan langs bij Droomcomfort. Wij zoeken samen een matras die de pijn doet verdwijnen.

 

Deel artikel