Welke matras kiezen tegen rugpijn?

Er is niet één antwoord op de vraag welke matras je moet kiezen om rugpijn te bestrijden. Net zoals elk overig onderdeel van slaapcomfort, gaat het hier over een uiterst persoonlijk gegeven. Elk lichaam is anders. Dus elke persoon moet ook een andere matras kiezen om rugpijn te bestrijden. Dit betekent vooral dat je moet kiezen voor een slaapspeciaalzaak waar je persoonlijk advies krijgt om de beste persoonlijke keuzes te maken.

Uiteraard kunnen we je als slaapexpert wel een aantal richtlijnen geven om de juiste matras te kiezen tegen rugpijn. Allereerst geldt er de vraag welke soort matras je best kiest. Er bestaan verschillende kwaliteitsvolle mogelijkheden:

  • Pocketveren
  • Micropocketveren
  • Natuurlatex
  • Traagschuim

Al deze matrassen bieden – mits je kiest voor kwaliteit – de juiste aangepaste ondersteuning. Bovendien gaat het bij elk matrastype over natuurlijke materialen. Deze materialen staan garant voor jarenlange elasticiteit, veerkracht en een juiste verwerking van het transpiratievocht.

Wat is de beste matras tegen rugpijn?

Wanneer je binnen bovenstaande kwaliteitsvolle mogelijkheden de beste matras moet kiezen tegen rugpijn, dan komen thermisch geharde (micro)pocketveren als beste uit de bus. Elk veertje in deze matras geeft individueel de juiste ondersteuning. Daardoor wordt het lichaam – ook bij bijvoorbeeld een holle onderrug – perfect gedragen.

Bij dergelijke matrassen is evenwel ook de afwerking van groot belang. Zo is het cruciaal dat de matras aan de buitenzijde is afgewerkt met een natuurlijk materiaal, zoals natuurlatex. Alleen dit materiaal geeft de ondersteunende werking van de (micro)pocketveren op de juiste manier door aan het lichaam.

Voor rugpijn altijd een matras met comfortzones kiezen

Wij adviseren om in alle gevallen – dus ook bij rugpijnen – om een matras te kiezen met meerdere comfortzones. Deze matrassen bieden ter hoogte van het hoofd, de schouders, de lenden en het bekken een aangepaste ondersteuning. Voor elk van de bovenstaande matrastypes behoren comfortzones tot de mogelijkheden.

De beste matras kiezen voor je rugpijn? Kom zeker langs bij Droomcomfort. Onze slaapadviseurs staan je bij met raad en daad.

# Tags: matras, rugpijn

Deel artikel